Хромбуците ще се доближат до MacBook и лаптопите с Windows

...
Хромбуците ще се доближат до MacBook и лаптопите с Windows
Коментари Харесай

Chrome OS добавя функция за виртуален десктоп

Хромбуците ще се приближат до MacBook и преносимите компютри с Windows 10

Създаването и превключването на виртуални десктопи в Chrome OS ще става доста елементарно (източник: YouTube)

Гугъл продължава да развива операционната система Chrome OS, под ръководство на която работят така наречен хромбуци. Скоро в нея ще се появи нова функционалност – виртуален десктоп, съгласно изявления в Android-специализирани издания.

По създание, новата функционалност е аналог на десктопите, налични от дълго време в Linux и macOS, а от няколко години – и в Windows. Подобни виртуални среди има и в мобилните операционни системи.

Виртуалният десктоп дава опция да се разграничат работните стратегии, документите и игрите – да вземем за пример, на един десктоп може да се помести текстов редактор, на различен – графичен редактор, а на трети – браузър и потребителят да превключва елементарно сред тях.

Главното в тази ситуация е компютърът да има задоволително изчислителна мощност и запаси, с цел да обработва всичко това.

 

Съдейки по публикуваното видео, новата функционалност в Crhome OS разрешава на потребителя ръчно да основава виртуални десктопи и да превключва елементарно сред тях, с един клик на мишката. Така хромбуците ще се приближат още повече до MacBook и преносимите компютри с Windows 10.

Очаква се функционалността за виртуален десктоп да се появи в Chrome OS по-късно тази година, само че съответни периоди не са оповестени от Гугъл. Подобно развиване ще направи платформата още по-конкурентна на Mac OS и Windows.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР