Хризантеми – Есенните красавици радват чак до големите студове. Градинските хризантеми

...
Хризантеми – Есенните красавици радват чак до големите студове.
Градинските хризантеми
Коментари Харесай

Време за хризантеми

 Време за хризантеми

 Време за хризантеми

Хризантеми – Есенните хубавици радват чак до огромните студове.

Градинските хризантеми по предписание са многогодишни и би трябвало да се разделят на всеки две-три години за по-силен напредък.

Размножават се със семена, резници или разделяне на храста и се засаждат през есента или рано през пролетта. Тези растения са ценени най-много поради наитените цветове, бяло, жълто, бронзово, розово, коралово, пурпурно, винено алено. Най-големите им врагове са листните въшки, брашнестата мана, караите, бръмбарите.

Хризантемите избират богата на хранителни субстанции органична пръст, добре отцеждаща се и аерирана, както и доста слънце.

Правилното количество вода е от извънредно значение за положителното здраве и хубостта на растенията. Прекалено малкпото вода може да забави растежа им или той изцяло да спре. В интервала на разцвет би трябвало да се поливат щедро с мека вода. Добре е листата да се оросяват постоянно.

Поне един път в седмицата в сезона на напредък хризантемите се подхранват с разтворима тор, съдържаща калий и азот. Мулчирането пък оказва помощ за задържане на влагата в почвата и контрола на плевелите.

В градината хризантемите се комбинират добре с рудбекия, ехинацея, седум, астри, завършени и цветни „ петна ” или като в бордюри. Като отсечен цвят устоят към две седмици във ваза. Когато купувате хризантеми, избягвайте тези с жълти или кафяви листа, тъй като евентуално те не са получавали задоволително вода или са били във краткотрайната си саксия доста дълго.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР