Христофор Колумб акостира на континентална Америка при Венецуела на 1

...
Христофор Колумб акостира на континентална Америка при Венецуела на 1
Коментари Харесай

Колумб акостира във Венецуела

Христофор Колумб дебаркира на континентална Америка при Венецуела на 1 август 1498 година Легендарният мореплавател, роден в предградието на Генуа, подхваща четири проучвателен експедиции в интервала сред 1492 и 1504 година За пътешествията му с опознавателна цел е публикуван декрет на испанския крал.

Събитията по време на тези експедиции той разказва в бордовите си дневници. Оригиналите на тези дневници не са непокътнати, само че испанският свещеник-доминиканец Бартоломе де Лас Касас прави отчасти копие, което доближава до наши дни и с помощта на което стават известни доста елементи за описаните експедиции.

Колумб е пропътувал съвсем всички по-важни направления, познати на европейските моряци по това време - Средиземноморието, Атлантическото крайбрежие на Европа и Африка. Открива Саргасово море, Бахамските острови, Куба и Хаити, Малките Антили и Пуерто Рико, Ямайка, Тринидад и Южна Америка, Карибите и Централна Америка.

На името на мореплавателя са наименувани огромно количество географски обекти по всички краища на света. Неговото име носят 14 града и плато в Съединени американски щати, планина, провинция, езеро и нос в Канада, хладилник в Аляска, страна в Южна Америка.

Но и до през днешния ден не престават разногласия дали Христофор Колумб, или викингите са разкрили Америка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР