Христо Цветанов ще се завърне в Левски София за един

...
Христо Цветанов ще се завърне в Левски София за един
Коментари Харесай

Христо Цветанов: Искам да помогна на Левски да спечели медал

Христо Цветанов ще се завърне в " Левски София " за един финален, сетен сезон с обичаната игра. 42-годишният някогашен национал завоюва доста оценки точно като играч на " сините ". Въпреки напредналата за професионален състезател възраст, той продължава да впечатлява с уменията на игрището и успеваемостта си. Цветанов даде и първото си изявление като играч на " Левски София " за формалния уебсайт на клуба.

- Христо, обрисува се трогателен завършек на по този начин дългата ти спортна кариера – завръщане в „ Левски”, където ще работиш още веднъж с Владимир Николов, Андрей Жеков и Владислав Иванов. Какво значи за теб това?

- Завръщането ми в „ Левски “ го одобрявам като ново предизвикателство, което пристигна в верния миг. Благодаря за доверието на Андрей, Владо и всички в клуба.

- Очаква се с изключение на като играч, ти да влезеш в ролята и на асистент на Жеков. Това ли ще бъде за теб преходът от спортното поле към треньорската пейка?

- През последните години, все по-често мислех в тази посока. Трябва да направя тази стъпка, с цел да схвана дали ще мога да предам насъбрания опит. Времето ще покаже. Искрено се надявам нашата взаимна работа да бъде ползотворна и да помогнем за развиването на младите състезатели.

- На 42 години продължаваш да бъдеш един от най-стабилните центрове в българското състезание. Как успяваш да поддържаш това равнище?

- С голямо предпочитание, отлична физическа подготовка и, несъмнено, да потвърждавам на себе си, че още мога.

- В „ Левски” ще се събереш с различен прочут деец от Суперлигата – Марк Макгивърн. Как ти се струваше съперничеството с него?

- Той, несъмнено, е добър играч, само че аз постоянно съм желал да победя всички. Радвам се, че ще играем дружно.

- Какви са упоритостите ти за последния спортен сезон?

- Да оказа помощ на „ Левски “ да се върне в битката за призовите места.

- В „ Левски” ще работиш и с много млади и надарени играчи. Какво би желал да им предадеш?

- Да имат вяра в себе си и да схванат, че отношението към това, което вършат, е извънредно значимо.

- Спомняш ли си първия мач с екипа на „ Левски”?

- Първият мач не, само че си припомням първата шампионска купа с „ Левски “. Беше ужасно преживяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР