Христо Стоичков загатна за корупция във футбола. Най-великият български футболист

...
Христо Стоичков загатна за корупция във футбола. Най-великият български футболист
Коментари Харесай

Стоичков видя корупция

Христо Стоичков загатна за корупция във футбола. Най-великият български футболист показа, че поради уреждането на мачове се е отдръпнал от треньорството и надали в миналото би се завърнал в специалността.

" Не ми липсва треньорската пейка. Преживях няколко странни неща, които допряха сърцето ми. Не можех да разреша името ми да бъде опетнено от футбола ", разгласи пред испанския в. " Ас " Стоичков.

" Ето за какво взех решение да се махна от оня бардак. В последна сметка, постоянно съм се борил за страната си, за Барселона... И идват хора, които не са от моя спорт, с цел да ми кажат какво би трябвало да направя, това и това - печелиш мач, губиш мач... Това не работи при мен. Така пробваха да работят, когато бях в Селта. Двама президенти беседват по телефона. Ако печеля, в случай че изгубя... Затова си помислих - вървете по дяволите всички!

Същото нещо ми се случи и в Южна Африка. В последния мач, в случай че биехме, ставахме първенци. Президентът влезе в съблекалнята и стартира да приказва на някакъв различен език, който даже не разбирах. Накрая загубихме мача и шампионата. Същото ми се случи и в националния тим на България... И името ми не е опетнено.

Приемам, че бях нападателен на терена, само че когато ми допрян сърцето с сходни интриги, не мога да ги претърпявам. Повече не. Може да работя в офис като състезателен шеф, да работя за децата, нещо във ФИФА или УЕФА, само че треньор повече - не ", добави Ицо.

Футболният юрист Георги Градев загатна, че Стоичков е получил инструкции преди мача на националния ни тим с Албания през 2007 година Тогава в евроквалификация и пред 20 000 души на Националния стадион срещата приключва 0:0. След жалкото нулево тъждество възможностите на отбора ни за класиране на финалите в Австрия и Швейцария се стопяват доста и наподобяват илюзорни. България по този начин и не се класира за Евро 2008. Като резултат Стоичков напуща " лъвовете " и поема Селта.

" Спомням си по какъв начин той сподели преди време, че сегашният президент на БФС го е събудил през нощта преди мача с Албания, с цел да му каже по какъв начин би трябвало да приключи дуелът. Въпросният началник към момента ръководи руините на българския футбол и се държи за стола си като пиявица (да не се бърка с пияница) ", написа във фейсбук Градев.

Бившият вратар е в екипа на претендента за ръководител на БФС Димитър Бербатов и прикани клубовете да гласоподават за благоевградчанина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР