Христо Стоичков се извини, но само частично на вицепремиера на

...
Христо Стоичков се извини, но само частично на вицепремиера на
Коментари Харесай

Стоичков се извини, че спомена 6-годишния син на испанския вицепремиер

Христо Стоичков се извини, само че единствено отчасти на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария. И по-точно, че замеси сина ѝ в изявлението си, в който я разгласи, че е франкистка. А синът ѝ Иван в действителност е едвам на 6 години.

Както към този момент е известно вицепремиерът се закани да съди футболната легенда, с цел да отбрани своята чест и тази на фамилията си. Причината беше изявление на Стоичков във връзка полицейското принуждение по време на референдума в Каталуня в предаването му в мексиканската телевизия Univision.

" Нейният дядо - франкист. Баща ѝ - франкист. Тя - също франкист. И синът ѝ. Тя ли ще ни споделя какво да вършим? Моля ви, оттеглете се към този момент. Не може да пращаш полицията да бие почтени хора. Испанското държавно управление, вие сте цялостен позор. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света ", разгласи Стоичков в предаването си.

Пак там той направи ново изказване, в което се извини ненапълно.

" Живял съм доста години в Каталуния имам доста другари там. Това, което се случи беше проява на франкизъм. Все още съм засегнат. Изображенията приказват сами по себе си. Кръв и принуждение. Насилие против изцяло почтени хора.

Единственото, за което откровено скърбя е, че загатнах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се оправдавам за думите си. Съжалявам, че загатнах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка виновност за случилото се в Каталуния ", разгласи Стоичков.

" Въпреки всичко, фотосите демонстрират всичко неприятно, което се случи в Каталуния. Не претърпявам никой, който се отнася неприятно с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече ", добави някогашната звезда на футболния клуб „ Барселона ", който като футболист на националния тим на България не един път е носил капитанска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР