Христо Стоичков изкара едни от най-щастливите коледно-новогодишни празници в живота

...
Христо Стоичков изкара едни от най-щастливите коледно-новогодишни празници в живота
Коментари Харесай

Стоичков обеща: Не е далеч времето, когато Българска армия ще бъде истински бисер

Христо Стоичков изкара едни от най-щастливите коледно-новогодишни празници в живота си. Кавалерът на „ Златната топка “ събра цялото семейство в България. В стеснен кръг бе кръстена внучката му Миа-Кристина в етрополския манастир. След това купонът продължи в Банско. На път за Маями, където към този момент работи крепко върху анализите на мачовете от мексиканското състезание за тв колоса „ Унивижън “, Стоичков даде извънредно изявление за „ Труд “ за всичко протичащо се в ЦСКА и други забавни тематики.

– Г-н Стоичков, в деня на тръгването ви ЦСКА подписа контракт за стадион „ Българска войска “ и комплекс Панчарево.

– Това беше проблем, който нашият клуб не можеше да позволи през всичките години на демокрацията. Защо ли? Никога не виждам в предишното. Важни са обстоятелствата през днешния ден. Няма по какъв начин да не поздравя министър Красен Кралев, че направи всичко належащо ЦСКА да получи своя дом. За мен „ Българска войска “ и Панчарево имат изключителна значимост. На базата Димитър Пенев, Петър Жеков и Бог да го елементарни Стоил Трънков ме направиха футболист. На стадиона имах опция да схвана какво значи ЦСКА. Естествено, че базите трябваше да са на клуба. На кой различен да са? Там постоянно ще е стадионът на ЦСКА! Само нечие болно въображение може да види там търговски центрове или увеселителни паркове.

– Вие сте един от тримата акционери в ЦСКА. Кога почитателите да чакат „ Армията “ да има съвременен тип?

– Веднага стартира да се работи по този въпрос. Цялото управление го желае. Аз съм един от тримата с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които сме се заели и няма мощ на света, която да ни накара да се откажем. Гарантирам, че всичко ще бъде съгласно разпоредбите. Винаги съм живял съгласно тях и по този начин би трябвало да бъде в ЦСКА. Тепърва България ще види документите за новия стадион. Ще се съобразим с всички условия на страната и общината. Няма да е надалеч времето, когато стадион „ Българска войска “ ще бъде същински бисер. Нашите почитатели го заслужават най-вече.

– Кой е най-хубавият ви спомен от „ Армията “?

– Няма да отделя един мач, тъй като няма да е заслужено. Побеждавали сме и в България, и в Европа в нашия дом. Затова ще кажа по този начин – всичките 38 гола, които вкарах в един сезон и взех „ Златната обувка “, са моят огромен спомен от „ Армията “. Музеят на славата е мястото, където би трябвало да стои и „ Обувката “, и „ Златната топка “. Знаете, че от дълго време съм ги дал. Нека всеки цесекар да заведе детето си в музея. Да гледа, да помни и да се учи. И по-късно на трибуните! Изключително доста се радвах, когато гледах публиката на последния мач за купата. Ето такива би трябвало да са почитателите на ЦСКА. Да поддържат енергично от първата до последната минута. Да демонстрират класа. Да си от ЦСКА е авторитет.

– В края на годината се подредиха доста хубави вести за ЦСКА.

– ЦСКА отново е на огромната сцена. Клубът е постоянен. Отборът е добър. Резултатите са на разположение. Когато всеки си прави работата, съзнателно нещата се получават. Направихме добър трансфер с Антон Недялков в Далас. Вече споделих, че ЦСКА е най-голямата марка на българския спорт. И посредством Тони за нея се чу и на американския футболен пазар, който е измежду най-бързо разрастващите се. Познавам Недялков още от дете и знам какъв брой е съзнателно момче е. Никой не би трябвало да си поставя медали, а да продължава да работи за ЦСКА. Тогава нещата се получават.

– Свърши ли ужасът, в който ЦСКА живее към този момент десетилетие?

– Да! Категоричен съм. Никога повече не би трябвало да се позволява клубът да агонизира. Да се трепери за лицензи и изобщо за съществуването. През годините съм бил надалеч и не съм взимал отношение, само че сърцето ми се късаше при всяка такава вест. ЦСКА е знак освен на спорта ни. Това е най-разпознаваемата българска марка по света. Ще се повторя, само че би трябвало здрава работа и не са нужни фанфари. ЦСКА не е хранилка, а трамплин, който води до великолепие. Стига да знаеш по какъв начин да се качиш на него. ЦСКА в никакъв случай няма да изчезне, колкото и да желаят душманите ни. И мен се опитваха да ме отхвърлят. Първо ми споделиха, че не съм ставал за футбол. После взеха решение да ме санкционират за цялостен живот. Но армеец в никакъв случай не се дава! Такава порода сме!

– Какво да чакаме от 70-ия празник през май?

– Ще стане един превъзходен празник. А най-хубавият подарък, който можем да си създадем, е да станем първенци. Убеден съм, че всички дружно с почитателите ще честваме купата.

– Следите ли българското състезание от Маями?

– Следя ЦСКА. Другите едва ме интересуват. Както и протичащото се в българския футбол отвън „ Българска войска “.

– ЦСКА постоянно се оплакваше от съдийството. Добри ли са нашите рефери?

– Като знам какъв арбитър беше мосюто от Франция, не знам какво може да научи съдиите ни. Ще им дам другарски съвет – в случай че сами не си оказват помощ, този човек няма да им помогне. Чувам, че някаква германка щяла да бъде първата жена, която ще свири мачове в Шампионската лига. И ще попитам риторично: „ А българин по кое време? “ Не чакам отговор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР