Христо Стоичков е на посещение в Турция и предизвиква сериозен

...
Христо Стоичков е на посещение в Турция и предизвиква сериозен
Коментари Харесай

Младите хора в България не се интересуват от спорт, каза Стоичков

Христо Стоичков е на посещаване в Турция и провокира сериозен интерес измежду локалните медии. Бившият футболист приказва показа мнението си за положението на българския спорт и изясни за какво сега той не върви.

" Сега е ужасно време за българския футбол. В цялата страна младежите не се интересуват от футбол, от спорт. Това ни стопира, настрана към този момент нямаме футболисти в мощни тимове в Западна Европа. Никой не играе в " Барселона ", " Валенсия ", " Порто ", " Манчестър юнайтед ", сподели Стоичков.

Според него фактът, че най-хубавите играчи на България се състезават в Русия, Полша и някои в Италия, не е задоволителен за съществени достижения.

" Това не е задоволително да имаме мощен народен тим, а моите най-хубави мемоари са точно с него на международното състезание в Съединени американски щати. Там сбъднах фантазията си, с помощта на това завоювах и " Златната топка ", добави Стоичков.

Носителят на " Златната топка " за 1994 година показа и вижданията си за двама от най-хубавите треньори в света сега Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, с които беше в " Барселона ".

" Гуардиола беше водач във всеки едн миг. Той беше подобен от най-ранна възраст и придвижи това с годините. Разбира се има опцията да разполага с най-хубавите играчи. Колкото до Моуриньо той постоянно е бил като треньор в " Барселона ", Беше доста значим за сър Боби Робсън ", сподели още Стоичков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР