Христо Стоичков беше приет в зала на славата на футбола

...
Христо Стоичков беше приет в зала на славата на футбола
Коментари Харесай

Приеха Стоичков в зала на славата в Мексико

Христо Стоичков беше признат в зала на славата на футбола в мексиканския град Пачука.

Носителят на Златната топка за 1994 година разгласи, че е горделив от това самопризнание и се извини на мексиканците за мача сред България и " ацтеките " на осминафиналите на Мондиал 94 в Съединени американски щати.

" Това е голяма горделивост за мен, за моите другари, за моето семейство, за треньорите ми, които имаха доверие в мен, че мога да играя футбол.

Извинявам се за гола ми на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година. Поздравявам всички, които бяха признати в залата на славата. Те са едни от най-хубавите в света ", сподели Христо Стоичков в своето видео послание.

Общо 11 футболисти бяха признати в залата на славата в Пачука.

Между тях е Пеп Гуардиола, който е сегашен управител в „ Манчестър Сити “ и някогашен съотборник на Стоичков в „ Барселона “.

Бившите мексикански национали Алберто Гарсия Аспе и Рамон Рамирес, участници надлежно на три и две международни шампионати, са измежду новите имена в залата на славата.

Трикратният притежател на Копа Америка с уругвайския народен тим Енцо Франческоли и международният първенец с Аржентина от 1986 година Хорхе Валдано също бяха удостоени с достойнството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР