Христо Проданов посочи, че БСП приемаме този мандат като такъв,

...
Христо Проданов посочи, че БСП приемаме този мандат като такъв,
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП ще търси подкрепа от другите партии по ключови теми

Христо Проданов уточни, че Българска социалистическа партия одобряваме този мандат като подобен, който е даден на Народното събрание, а не на политическите сили: " Очевидно е, че ще бъде мъчно, само че ще се отнесем извънредно отговорно в ролята си на мандатоносител в опит да съставим държавно управление. "

 

Христо Проданов съобщи, че в сряда ще се събере Националния съвет и ще се реши с кои политически сили ще се водят диалози и какви ще са те: " по-късно ще предизвикваме тези диалози, с цел да забележим дали е допустимо да се сформира държавно управление с третия спешен мандат или отиваме на избори. Страхувам се, че на последващи избори картината ще бъде съвсем същата, а и локалните избори ще са по-близо. "

 

Ситуацията е доста комплицирана, само че дава обещание да стане още по-сложна, в случай че няма държавно управление: " Има риск Планът за възобновяване и резистентност да бъде оставян настрана и да не получим нито едно евро. Има и редица други въпроси, които ще сложим на идващите диалози. По-честно е тази среща да бъде в общ формат и да обсъдим с останалите партии желаеме ли да има държавно управление или не. Ако има сериозен брой партии, които мислят като нас, идва втората стъпка – да беседваме за това, което ни събира. Ако има воля на масата на договаряния, може да се реализира сформиране на държавно управление с ясни български национални цели. Ако забележим, че няма този сериозен брой партии, не имаме намерение да бавим мандата и ще го върнем незабавно. Българска социалистическа партия няма да служи за бърсалка на някого. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР