Христо Проданов от БСП посочи, че от Продължаваме Промяната поставят

...
Христо Проданов от БСП посочи, че от Продължаваме Промяната поставят
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Мнозинството в НС ще реши съдбата на хартиената бюлетина

Христо Проданов от Българска социалистическа партия уточни, че от Продължаваме Промяната слагат картите на масата, само че в това време показват на Българска социалистическа партия, че в случай че " не изтеглят измененията в Изборния кодекс, няма да има държавно управление. "  Проданов сподели, че и в предишното Народно събрание, когато са били съдружни сътрудници с Политическа партия, са създали безусловно същото предложение.

 

Проданов посочи, че не анулират машините и не вършат някакви съществени промени, а дават право на избор на хората, които се тормозят да гласоподават с машини: " Ролката, от която се разпечатват бюлетините от машините стават скъпа книга - със отбрани, със серийни номера, тъй че да не могат да бъдат манипулирани. Няма да има алтернатива при бюлетината, когато е издадена от машините, да бъде надраскана по някакъв метод и надлежно да бъде невалидна. "

 

Депутатът напомни, че ще бъде отстранена тъмната стаичка, т.е. ще се гласоподава зад заслон. На последните избори се гласоподава с машина, която не е сложена в тъмна стаичка, а в самата избоната секция.

По думите на Проданов  той и партията му поставя големи старания и вършат всичко допустимо вотът да бъде почтен и неконтролиран, да няма невалидни бюлетини и всеки, който има предпочитание да може да отиде да гласоподава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР