Христо Иванов трябва да разбере едно нещо. Наше право е

...
Христо Иванов трябва да разбере едно нещо. Наше право е
Коментари Харесай

Пеевски: Наше право е да решаваме кой ще бъде част от конституционната комиси

" Христо Иванов би трябвало да разбере едно нещо. Наше право е да решаваме кой ще бъде част от конституционната комисия и в случай че желае да прави конституционна промяна, по този начин ще бъде ”. Това съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи в Народното събрание.

" В предишното има доста случаи, които демонстрират, че те не могат да бъдат морални съдници. Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на който и да било и той го знае доста добре ”, сподели още Пеевски.

Междувременно Йордан Цонев от придвижването разяснява, че правосъдната промяна ще бъде направена с Движение за права и свободи и с присъединяване на Пеевски.

" Стигнахме до правосъдната промяна и нейните конституционни измерения, обаче по какъв начин стигнахме дотук – тръгнахме през нарушение на конституцията и желанието същите хора, които я нарушават, да желаят нейната смяна. От години ви приказваме, че промяната на основния прокурор не е правосъдна промяна, а е " стани да седна ", акцентира Цонев. Той добави, че никой, с изключение на Движение за права и свободи, не сподели, че в този ѝ тип фигурата на основния прокурор основава политически турбуленции, а не личността на основния прокурор.

" Само Движение за права и свободи приказва за това, че базово би трябвало да се трансформират нещата ", сподели още Цонев.

" Г-н Пеевски е в създаването на този план и господин Пеевски ще бъде в тази комисия, тъй като той направи този разбор с нашите експерти, тъй като той създаде този план, който вашите експерти в този момент харесват, и по тази причина ще бъде направена промяната такава, каквато е, нужна на българската правосъдна система, нужна на българското общество. Ще бъде направена тук, в този парламент, с присъединяване на Движение за права и свободи и с присъединяване на господин Пеевски ", безапелационен е той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР