Христо Иванов призова от парламентарната трибуна и ние също настояваме

...
Христо Иванов призова от парламентарната трибуна и ние също настояваме
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Този процес на промени в Изборния кодекс набързо и “на тъмно” трябва да спре

Христо Иванов прикани от парламентарната естрада и ние също настояваме този развой на промени на изборния кодекс небрежно, на мрачно да спре.

 Нямам пояснение на какво се дължи внасянето на толкоз доста нови оферти сред първо и второ четене – част от тях с кардинален темперамент. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия националният представител от „ Демократична България “ Надежда Йорданова, като акцентира, че преосмислянето на ГЕРБ за част от предложенията не взема решение огромния проблем. 

Йорданова обясни, че закриването на регион „ Чужбина “, смяната на основата, на която се пресмятат мандатите в многомандатните изборни региони и мощното ограничение на ролята на изборните доброволци в чужбина са промени, които носят неприятен знак за българското общество. 

Бившият правосъден министър разяснява и опцията за консенсус, като съобщи, че за аргументирани и спокойни диалози процесът би трябвало да спре и да стартира отначало.

“Днес ще проведем среща с неправителствените организации, с цел да чуем и техните мнения и оферти по отношение на Изборния кодекс. “Демократична България ” постоянно е изразявала подготвеност за диалози. Разговори сред нас с другите народни представители не са спирани, само че те са вероятни едвам откакто спре тропането по масата и диктата на болшинството. Защото сега това се случва ”, добави Надежда Йорданова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР