Христо Иванов отново заяви, че ДБ няма да подкрепят кабинет

...
Христо Иванов отново заяви, че ДБ няма да подкрепят кабинет
Коментари Харесай

Христо Иванов: Проф. Габровски заслужава уважение, но няма да промени позицията на ДБ

Христо Иванов още веднъж съобщи, че Демократична България няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. „ Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да заслужава почитание, няма да промени позицията на „ Демократична България ” за отвод от поддръжка на държавно управление с първия мандат ”, сподели той пред публицисти в коридорите на Народно събрание. Той заявява, че от Демократична България са подготвени да продължат договарянията с „ Продължаваме Промяната ” за разработване на формула, която би дала някакъв късмет за кабинет на малцинството с втория мандат.

„ Ние продължаваме да считаме, че в случай че въобще в този парламент има някакъв късмет, при цялата трудност на политическия ребус, да се излъчи държавно управление, от наша позиция - това е с втория мандат ”. 

„ Очевидно е, че има големи разграничителни линии и съмнение към политическите обединения в Народното събрание. Преодоляването на тези натрупвания от разделяне е доста сложна задача. За страдание аз не виждам съществени старания от нито една групировка, президента, в това число с тези офанзиви, които подхваща, да успокоим топката и да потърсим метод да преодолеем недоверието ”, разяснява Христо Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР