Христо Иванов и олигарсите зад него искат да овладеят държавата

...
Христо Иванов и олигарсите зад него искат да овладеят държавата
Коментари Харесай

Пеевски: Лично отказах на Христо Иванов делкането, иска Янкулов за главен прокурор

Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да овладеят страната - прокуратурата и КОНПИ. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Делян Пеевски. Лидерът на ПГ на Движение за права и свободи разкри, че персонално Иванов му е предложил подялбата на страната и желал гаранции, с цел да направи основен прокурор юриста от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов. Пеевски разгласи, че е отказал и заключи по адрес на сглобката: " Всичко свърши ".

" Лично аз отхвърлих на Христо Иванов делкането, тук в моя кабинет. Делкането, което той ми предложи в моя кабинет - да бъде сигурен по какъв начин ще се избере Висшият прокурорски съвет, с цел да бъде определен ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за основен прокурор и за зам.-главен прокурор - Сава Петров, персонално заставам зад думите си ", съобщи Пеевски.

" Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да вземат прокуратурата. Това е истината. Битката е за КОНПИ и прокуратурата, олигархията желае да овладее страната ", заключи той.

И упрекна в неистина Христо Иванов, че когато водели диалозите за Конституцията и измененията в нея, рекомендацията на Венецианската комисия е била в нея да се запише кои регулатори да бъдат избирани със 160 гласа.

Имаше положителни диалози за Конституцията по какъв начин всичко ще е транспарантно, Венецианската комисия сподели кои регулатори да бъдат със 160 гласа, само че Христо излъга, като сподели да не ги слагаме регулаторите, да са със законови актове, не с Конституцията ", описа Пеевски. И добави, че е разумно в тях да бъдат показани другите парламентарни групи, " а не да бъдат делнати 50 на 50 ".

Пеевски разяснява и интервю на Христо Иванов в " Дневник ", където предизвестил, че още веднъж ще извади тематиката за Движение за права и свободи.

" Кое е неприятното на Движение за права и свободи? Девет месеца! Че Христо Иванов пи мазно, турско кафе и седеше в скута ми, с цел да се случи Конституцията, и всичките ми идваха час през час да си създадем измененията? Сега ще ми споделя в изявление, че още веднъж ще извади тематиката за Движение за права и свободи. Коя, бе, Христо, приятелю мой?

Темата е, че Движение за права и свободи е най-национално виновната партия и крепи това държавно управление девет месеца. И в случай че нас ни нямаше, нямаше и да го има. Маските би трябвало да паднат, Христо, желая да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши. Вие сте ми ясни ", заключи Пеевски.

Той разяснява и отхвърленото решение за новите блокове на АЕЦ " Козлодуй ". " В залата се случи нещо нечувано.

Изявените евроантлантици провалят сега плана на " Уестингхаус " за нуклеарна централа поради Свилен Спасов, сътрудника на Държавна сигурност, персонално посочен от тях в борда на това сдружение ",

възмути се още водачът на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР