Христо Иванов е единствената номинация за председател на Да, България

...
Христо Иванов е единствената номинация за председател на Да, България
Коментари Харесай

Христо Иванов ще се състезава със себе си за лидер на Да, България |

Христо Иванов е единствената номинация за ръководител на " Да, България " съгласно информация на интернет страницата на партията.

Преди дни той разгласи, че не е издигал самичък кандидатурата си, " само че в случай че ме изберат на конференцията на 29 януари,.

Националната конференция на групировката, която е част от обединението " Демократична България ", би трябвало да избере водач и управление. Срокът за номинациите от локалните структури изтече на 9 януари. 

Кандидатите за членове на Националния съвет са 134, измежду които са досегашните Антоанета Цонева, Божидар Божанов и други

По правилник съветът се състои от ръководителя на " Да, България " и от не по-малко от 50 членове, определени от Националната конференция. В момента съветът е от 79 партийци, дружно с водача. На идния конгрес се чака да бъдат направени промени в устава.

Христо Иванов разгласи, че подава оставката си отпред на " Да, България " поради " извънредно неприятния " резултат на " Демократична България " на парламентарния избор на 14 ноември. Това стана още на другия ден след оповестяване на изборните резултати.

На изборите на 11 юли Демократична България събра 12.64% от гласовете за Народно заседание, а през ноември резултатът падна до 6.37%.

Другият съпредседател на Демократична България и водач на ДСБ ген. Атанас Атанасов също подаде оставка. на 12 февруари. Тепърва клубовете в ДСБ ще се събират за номинации на ръководител. От думите на Атанасов след изборите обаче се разбра, че той се кандидатира още веднъж за поста. Другият прочут до момента кандидат е дългогодишният ръководител на партията за софийския регион " Лозенец " Елена Спасова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР