Христо Хинков очаква службите да се изкажат за болница Лозенец.

...
Христо Хинков очаква службите да се изкажат за болница Лозенец.
Коментари Харесай

МЗ: Службите да кажат за апартамента в болница Лозенец“

Христо Хинков чака службите да се изкажат за болница " Лозенец ". Според здравния министър не Министерство на здравеопазването, а точно службите са способените органи , които би трябвало да се занимават със съществуването на този апартамент.

" Това е проблем на службите - очевидно е някаква явочна квартира . Да кажат способените органи защо е служил този апартамент ", съобщи Хинков в студиото на Нова телевизия. Иначе на него доста необичайно му звучи изказването на някогашния началник на болничното заведение проф. Любомир Спасов, че в държавната болница са вложени частни средства .

, само че следва цялостна инспекция на всички лечебни заведения, които са държавни или с държавно присъединяване, анонсира Христо Хинков.
 Щабквартира със личен асансьор „ кацнала “ в болница „ Лозенец “
Щабквартира със личен асансьор „ кацнала “ в болница „ Лозенец “

От години за съществуването му се носели митове из болничните коридори

Докладът за Майчин дом към този момент е на бюрото му, получил го е преди почивните дни и заключението по тази гореща точка предстоят.

Иначе Христо Хинков има уверението на финансовия министър Асен Василев , че парите за опазване на здравето в бюджета ще са повече. Хинков е разговарял и за вероятно нарастване на здравната вноска , само че на този стадий са постанова мнението, че има задоволително пари в опазването на здравето, само че тези пари не се разходват вярно.

В з засега няма заплаха от пораждане на болести . Издадени са наставления към РЗИ в районите защо да се следи, като те са общоприети такива наставления в спешни обстановки.

Хинков увери и че се прави регулярен надзор на водите в Черно море . Ако възникне заплаха от замърсяване в резултат наводненията в Украйна от язовира " Нова Каховка ",. Голямото замърсяване идва от нашите отпадни води, които се изливат в морето, уточни Хинков.

Здравният министър не чака да се наложи затваряне на плажове това лято.
 Министерство на околната среда и водите ускорява мониторинга на крайбрежните морски води
Министерство на околната среда и водите ускорява мониторинга на крайбрежните морски води

Следят за вероятни последици от случая " Нова Каховка " в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР