> Христо ГрозевПо думите му групата е създадена през 2009

...
> Христо ГрозевПо думите му групата е създадена през 2009
Коментари Харесай

Руски шпиони редовно посещавали България

 > Христо Грозев
По думите му групата е основана през 2009 година и оперира главно (но не само) в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Нейната конструкция е сбита с един главен шеф, който прави директна връзка с Кремъл.

Според Грозев България е една от най-честите дестинации до 2014 година, като 8 шпиони от тази група са посетили страната ни до началото на 2015 година

" Ние идентифицирахме една група в съветското ГРУ, която се занимава с дестабилизиращи действия, които явно включват и убийства. За първи път се сблъскахме с тази група през 2016 година Тогава в Черногорието имаше нещо като опит за държавен прелом. Тогава за първи път идентифицирахме част от тази група – стана ясно, че това са към 30 души, които пътуват с подправени паспорти. Оказа се, че тези хора са участвали в Англия, когато е бил токсичен Скрипал, и в България ", изясни още той.

Грозев разяснява, че част от тези шпиони са били в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев. Типичен за тях модел на работа бил да слагат отрова по дръжките на колите на жертвите, като най-вероятно по този начин са работили и по отношение на Гебрев.

Групата обаче постоянно се проваля, което слага редица въпроси към компетентността на групата. Тези шпиони са по отношение на лаборанти от лаборатория в Санкт Петербург, само че към момента не може да се каже дали това е лабораторията, която приготвя отровата.

По думите на журналиста тази група употребява тайната квартира в Алпите като база за осъществяване на интервенции в цяла Европа, както писа френският в. Le Monde.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР