Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални, съобщи

...
Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални, съобщи
Коментари Харесай

Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални

Христо Грозев се зае да проверява гибелта на Навални, заяви " Медуза. След отравянето на Навални през август 2020 година точно Грозев дружно с Навални намери причинителите. 

 

" Засега изключвам единствено един сюжет - че за съветските управляващи гибелта е била непредвидена ", споделя Грозев в изявление за " Медуза ".

 

Той споделя, че фамилията на Навални се е готвело за най-лошото, още когато Алексей взема решение да се върне от Германия в Русия. 

 

" Помня, че в навечерието на неговото завръщане попитах Юлия дали схваща, че в Русия ще го арестуват. Тя просто се усмихна и сподели: " Христо, толкоз си доверчив. Не единствено ще го арестуват, само че и с години ще го държат в пандиза. А може и да го убият ", споделя Грозев. 

 

В изявлението проверяващият публицист споделя, че доста евентуално ще се насочи към отровителите от 2020 година, защото към този момент се появиха данни, че по тялото на Навални има синини, които се появяват при опит да се удържи пациент с спазми.

 

" А конвулсиите са характерен признак от предозиране с органофосвати ", споделя Грозев и продължава: Като нищо е било подредено на екипа от 2020 година " да довърши работата си от този момент ". Нали ние ги разсекретихме. Защо да се рискува с други?! ".

 

Юлия Навалная пусна през днешния ден ново послание. Днес тя прикани Съвета за външните работи на Европейски Съюз да окаже поддръжка на руснаците в емиграция. Също по този начин вдовицата на Навални прикани Европейски Съюз да не признава изборите в Русия и да направи режима на наказания по-ефективен. 

 

" Путин умъртви мъжа ми тъкмо месец преди така наречен избори. Тези избори са подправени, само че Путин се нуждае от тях. За агитация. Той желае целият свят да повярва, че всички в Русия го поддържат и му се възхищават. Не вярвайте на тази агитация. Не признавайте тези избори. Президент, който убива основния си политически конкурент, по предписание не е законен. Въведете наказания. Накажете така наречен " доверени лица " - те са към 500. Знаменитости, артисти и артисти, които пропагандират за Путин, поддържат го и оказват помощ на убийствения му режим да оцелее. Щом толкоз обичат Путин, за какво имат къщи и вили в Европа? Жените и децата им са всички в Европа. ", споделя Навалная.

 

" Да, вие въведохте наказания, само че милиардерите не пострадаха изключително. Те наеха най-хубавите юристи и преписаха всичко, което владият, на членове на фамилиите им и на другари. И те към този момент нямат никакво имущество, т.е. няма какво да бъде иззето. Не е ли по този начин? Вилата на някогашната брачна половинка на Владимир Путин Людмила в Биариц, купена с корупционни пари, и до през днешния ден не е кофискувана! Приятелите на Путин ви се присмиват ", цитира " Медуза " Навалная. 

 

Вдовицата на убития съветски опозиционер отбелязва, че " Путин е най-богатият човек на света. Всичките му другари са милиардери. И всички те експлоатират събитието, че Европа счита за своя мощна страна върховнеството закона. Но в случай че законът не разрешава да бъдат наказани нарушителите и убийците, значи нещо не е наред ".

 

" Колегите на Алексей от Фонда за битка с корупцията проверяват към този момент 12 години корупционните връзки на Путинското обграждане. Те могат да ви оказват помощ. Те знаят кой, къде, по кое време и по какъв начин е откраднал милиарди от съветския народ. И къде ги крият. Потърсете ги за помощ. Създайте специфичен орган, който да проверява неофициалните връзки, придвижването на парите и техните действителни притежатели ", предлага Навалная.

 

Освен това тя помоли да се създаде механизъм за подкрепяне на руснаци, които са избягали в Европейски Съюз поради заканите от политическо гонене и готовност. Тя още веднъж прикани да не се дава опция на Путин да избяга от отговорност за убийството на Навални. 

 

По-късно през днешния ден стана ясно, че акаунтът на Юлия Навалная в платформата Х е спрян, след което бе разблокиран съвсем незабавно.

Фондацията за битка с корупцията на Навални тагна Илон Мъск в обява, с цел да попита ''кои тъкмо правила на платформата са били нарушени'' от Навалная. Засега обаче отговор няма.

 

Людмила, майката на Алексей Навални, популяризира видеообръщение към Путин. " Намирам се пред колония ИК-3 " Полярен вълк ". На 16 февруари в нея загина синът ми Алексей. Пет дни заставам тук и не мога да го видя. Не ми споделят къде е тялото. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на въпроса зависи напълно от вас. Настоявам да получа тялото на Алексей, с цел да мога да го погреба човешки ", споделя майката във видеото.

Председателят на антикорупционния фонд на Навални Иван Жданов заяви, че на Путин е пратено и документално послание. В съда в Салехард, където се твърди, че е тялото на починалия, е подаден иск против бездействието на следствието за предаване на тленните остатъци. 

 

 

Русия разгласи за търсене брата на Алексей Навални

 

Министерството на вътрешните работи още веднъж разгласи за търсене брата на Алексей Навални. Базата данни за търсене на министерството демонстрира, че Олег Навални се търси по член от Наказателния кодекс, само че не се показва по кой тъкмо. За последно той беше разгласен за търсене през януари 2022 година

 

През август 2021 година Олег Навални получи една година условна присъда за дело, формирано поради забранен митинг в поддръжка на Алексей Навални. През януари 2022 година Федералната работа за осъществяване на наказванията изиска от съда да размени условната присъда на Олег Навални с действителна. Причината, както писа ТАСС, е, че той „ не съблюдава вярно рестриктивните мерки, наложени от съда “.

През февруари 2022 година в съда беше оповестено, че Олег Навални е отлетял за Кипър. В последна сметка съдът размени условната присъда на Олег Навални с действителна.

През 2014 година Олег Навални беше наказан на 3,5 години затвор по делото Yves Rocher. Тогава Алексей Навални получи условна присъда (през 2021 година тя беше сменена с реална). 

Олег Навални беше освободен от пандиза по делото Yves Rocher през 2018 година

 

Инфо: Сега

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР