Христо Грозев грабна “Оскар в категорията “Документален филм за филма

...
Христо Грозев грабна “Оскар в категорията “Документален филм за филма
Коментари Харесай

Грозев за филма „Навални”: Трудно беше снимането в пълна тайна

Христо Грозев сграбчи “Оскар ” в категорията “Документален филм ” за кино лентата " Навални ".

Трудно беше снимането в цялостна загадка , тъй като трябваше да се борим с непрекъснато следене и с опити за дезинформация от страна на Русия . Имаше даже хора, шпиони, техни по този начин наречени публицисти, които снимаха нас отдалече и се опитваха да показват снимането на кино лентата като някаква загадка интервенция на Централно разузнавателно управление на САЩ ”, разяснява Грозев пред.

На въпрос дали не го е боязън, проверяващият публицист отговори: „ Да, правя оценка, че има доста сериозна заплаха за живота ми, за сигурността ми. Но субективно възприятие на боязън не усещам. По-скоро въпросът е да заобикалям заплахите, с цел да мога да продължа да върша това, което върша, по-дълго ”, споделя той.

Грозев се занимава с следствие на съветските секрети служби от 2014 година.

“Всяко следствие води до нов поток информация, ново схващане по какъв начин работят те ”, сподели Грозев. Едно от първите огромни следствия на журналиста е това за отравянето на Сегей Скрипал. “Това следствие по Скрипал ми даде схващане за това къде в Русия се създават токсини, кой се занимава с това, кои учени имат право да знаят за това ”, добави той. Така стартира работа и по случая “Навални ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР