Християнският свят очаква раждането на Божия син!Българският патриарх Неофит оглави

...
Християнският свят очаква раждането на Божия син!Българският патриарх Неофит оглави
Коментари Харесай

Християните очакват Рождество Христово

Християнският свят чака раждането на Божия наследник!

Българският патриарх Неофит оглави тържественото свещенодействие за Бъдни вечер в катедралния храм " Свети Александър Невски ". Той прикани да бъдем почтени за божествената обич, освен на думи, само че и в делата си, като бъдем човеколюбиви и оказваме помощ на всеки, нуждаещ се от протекция.

Братя и сестри, подражавайки на Господа ще бъдем почтени да го посрещнем с наслада в деня на неговото пресветло рождество. Мирът и любовта на богомладенеца Христа да бъдат с всички нас и светлината на рождеството да огрява несметно сърцата и благословена да бъде обичайна празнична софра на Бъдни вечер. Честито рождество Христово!

Духовното обръщение на Бъдни вечер е да бъдем правилни в мира и любовта на новородилия си младенец. Празнуваме личността на Исус Христос, която промени всички нас. Пожелавам на всички българи са се радват с верността на вярата и да помнят, че в центъра на всичко е самият Богомладенец Христос, показа ставрофорен иконом Николай Георгиев, шеф " Връзки с обществеността " на Светия синод.

На тържественото свещенодействие за Бъдни вечер участва и министър председателят Кирил Петков дружно със фамилията си.

Искам да благопожелавам на всички българи и на всички християни Рождество Христово, това е един от най светлите християнски празници, фамилен празник. Надявам се всички българи, които сега гледат да си дадат миг на размисъл, да помислим какво дружно можем да създадем, тъй че България да бъде по-добре идната година, през днешния ден да не приказваме за политика и проблеми, а да приказваме за християнството, за фамилните полезности, за благоденствие, единодушие, сподели министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР