Християндемократическият съюз се очертава като победител на днешните избори в

...
Християндемократическият съюз се очертава като победител на днешните избори в
Коментари Харесай

ХДС води на вота в Северен Рейн-Вестфалия с 35%, сочи екзитпол

Християндемократическият съюз се обрисува като победител на днешните избори в немската федерална провинция Северен Рейн – Вестфалия.

Екзитпол, оповестен от телевизия ARD, демонстрира, че 35 % от гласовете са отишли за ХДС против 27,5% за Социалдемократическата партия.

Зелените събират над 18 % от вота, а Свободната демократическа партия – едвам 5 на 100, т.е. по-малко от „Алтернатива за Германия“, които са с към 6 %.

Ако бъдат доказани, тези резултати ще са удар за федералния канцлер Олаф Шолц, който е водач на Социалдемократическата партия, отбелязва „Ройтерс“.

Досега провинцията се управляваше от коалиция от ХДС и Свободната демократическа партия, само че в този момент, според предварителните резултати от вота, тя не получава нужното болшинство.

Поражението на Социалдемократическата партия в Северен Рейн-Вестфалия към този момент е второто тази година на районно равнище. Последните изследвания на публичното мнение демонстрираха, че битката сред социалдемократите и консерваторите ще бъде доста напрегната, само че множеството наблюдаващи не е чакаха такава преднина на ХДС.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР