Християн Василев е един от многото млади футболисти в състава

...
Християн Василев е един от многото млади футболисти в състава
Коментари Харесай

Василев: Трябва да задържим нивото от пролетта и да надградим за баражите

Християн Василев е един от многото млади футболисти в състава на Витоша (Бистрица), който натрупа стабилен опит през последната повече от година и половина. Макар и единствено на 20, роденият в Габрово пазач записа 29 мача във втория ешелон предишния сезон, а през сегашния в Първа лига 10 пъти бе под рамката на вратата. След раздялата с Михаил Иванов тази зима Василев бе гласен за корав титуляр под рамката напролет, само че за зла неволя счупи пръст на подготовка. Травмата, пристигнала в извънредно противен миг, ни минимум обаче не тормози сина на някогашния вратар на ЦСКА, Етър, Локомотив (София), Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) Илиян Василев. Християн е уверен, че ще бъде на линия за най-важните мачове през сезона – баражите, и ще помогне на отбора да резервира мястото си в елита. Нещо, в което никой в Бистрица не се съмнява.

– Християне, имаше нещастието на една от последните тренировки преди гостуването на Берое (0:0) да счупиш пръст. Миналия понеделник пък се подложи на интервенция. Как върви възобновяване ти досега?
– Засега считам, че всичко е наред. Нямам проблеми, което е най-важното. Вече минаха повече от десетина дни след интервенцията и в най-скоро време ще стартира оживление на пръста. Принципно докторите ми споделиха, че сходна контузия се лекува сред 1 и 3 месеца. Аз обаче се усещам доста добре и имам вяра, че ще мога да се възвръща по-бързо, тъй че най-късно след месец да съм назад на терена.

 – Ти пази в 10 от срещите в Първа лига, а в останалите следеше от скамейката какво се случва на терена. Как оценяваш сезона на Витоша досега?
– Няма какво да се заблуждаваме – до момента сезонът не е това, което чакахме. Най-малкото не сме си представяли, че след изиграването на мачовете от постоянната част на шампионата, няма да имаме победа. Хубавото обаче е, че до края на шампионата има задоволително време, с цел да се изправим. Сигурен съм, че нещата ще се развият по този начин, че за нас да има благополучен край.

– Записа 28 мача във Втора лига предходната година, дебютира и за младежкия народен тим, като даже взе присъединяване в квалификациите за Евро 2019 в Италия, а по-късно добави 10 мача в елита на сметката си. Колко огромна е разликата сред „ А “ и „ Б “ група?
– В интерес на истината, в профил не ми изглеждаше толкоз огромна, до момента в който не пристигна моментът, в който спечелихме промоция и се озовахме в елита. Тук тимовете са доста по-класни. Никой не прости и най-малката неточност. Точно по тази причина се изисква централизация от първата до последната минута. Може би най-важното обаче е да играеш без боязън против всички тези футболисти, които са си построили имена в тимовете, в които се подвизават.

– Казваш, че се изисква оптималната централизация от първата до последната минута. Какво друго научи от изиграните мачове?
– Най-ценното е, че загубата не трябва да те отчайва. Напротив, тя би трябвало да те стимулира да продължиш напред и да се представиш по-добре в идната среща. Колкото до мен самия, чувствам, че с времето и насъбраните мачове започнах да съм непрекъснат в изявите си и добих по-правилна преценка по кое време и по какъв начин да отвръщам.



– Загубите не отчайват никого в тима, таман противоположното – всички са стимулирани да усъвършенстват представянето си с всяка идната среща. Какво очакваш от плейофната фаза? Ще успее ли Витоша да резервира мястото си в елита?
– В кръга на шегата, успехите ги пазим за най-после. (смее се) Очаквам да се представим на равнище – по този начин, както го вършим напролет, и да се подготвим оптимално добре за баражите. Витоша има сили да се пребори за мястото си в Първа лига и съм сигурен, че и наесен още веднъж ще бъдем част от майсторската група.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР