Християн Пендиков ще бъде върнат на родна земя и лекуван

...
Християн Пендиков ще бъде върнат на родна земя и лекуван
Коментари Харесай

Счупи се военният самолет, който трябваше да транспортира пребития в Охрид българин

Християн Пендиков ще бъде върнат на родна земя и лекуван във ВМА

Военният аероплан „ Спартан ”, който трябваше да прибере в България пребития секретар на българския клуб в Охрид, е спукал претърпял повреда и няма да може да извърши здравната евакуация. Вместо него, от София доскоро излетя държавният „ Фалкон ”, на чийто ръб ще е екип от Военномедицинска академия, формиран от двама лекари и реанимационна сестра. С този аероплан Християн Пендиков, който бе пребит от локални в Северна Македония единствено поради това, че е българин, ще бъде върнат на родна земя и лекуван във ВМА.

Президентът остро осъди действието, което слага следващ прът в колелото на връзките сред България и югозападната ни съседка. Предстои да се разбере до какво ще докара в политически проект случилото се, само че сигурно няма да остане подминато, най-малко от наша страна. Засега е известно, че причинителите са разпознати, само че не се оповестява нищо за арести.

Парадоксалното е, че нападението е осъществено точно в Охрид – град, който в исторически проект постоянно е бил считан за люлка на българщината. Как тъкмо за към 50-60 години това се промени дотам, че това да си българин да е „ наказуемо ” със гибел или побой, не е известно. Ясно остава обаче, че това каква ще е реакцията и от Европейски Съюз в този момент, ще е основно за това да разберем какви са задачите на Брюксел и какво е отношението му към България.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР