Християн-демократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел ще представи днес

...
Християн-демократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел ще представи днес
Коментари Харесай

Партията на Меркел ще обещае днес почти да ликвидира безработицата

Християн-демократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел ще показа през днешния ден предизборната си платформа, в която ще обещае до 2025г. съвсем да ликвидира безработицата в страната.

Документът е взаимен с баварския Християн-социален съюз (ХСС) и някои детайли от него към този момент са известни. Сред тях са намаляването на налога върху приходите на обща стойност 15 милиарда евро годишно, както и строителство на жилища. За родители с деца ще има спомагателни данъчни облекчения и ще се вкарат дотации за строителство в помощ на фамилиите за още към 9 милиарда евро.

" Важен пункт е, че желаеме да реализираме цялостна претовареност ", съобщи водачът на ХСС Хорст Зеехофер. " Ройтерс " изяснява, че двете сестрински партии считат за цялостна претовареност равнище на безработизата от под 3%, до момента в който в този момент тя е 5.5%. Подобни равнища на безработица, съответстващи на времената на немското икономическо знамение, са непознати от средата на 70-те години насам.

Двете партии желаят също да прибавят 15 000 места за служители на реда в 16-те федерални провинции. Няма единна позиция за мигрантите, като ХСС продължава да упорства за квота от 200 000 чужденци.

ХДС/ХСС имат 16 пункта преднина пред съдружните си сътрудници от Германската социа-демократическа партия, само че 40-42% от вота не стигат за независимо ръководство.

Платформата съдържа и желание идващият законодателен цикъл да включва нова капиталова стратегия. Според източници на " Ройтерс " става дума за вложение на 12 милиарда евро във всяка от годините до 2021 година единствено за насърчаване на широколентов интернет.

Според неделното издание " Билд ам Зонтаг " програмата за нови жилища планува създаване на нови 1.5 милиона жилището.

Финансовият министър Волфганг Шойбле сподели в неделя, че не е изключено да може налозите да се понижат повече от рамката на партийната стратегия. Освен строителни помощи за младите фамилии се разисква поддръжка за проучвания и разработки на дребни и междинни компании. От 2020г. ще стартира прехаването на така наречен налог взаимност, с който към този момент четвърт век се субсидира възобновяване на някогашната Германска демократична република.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР