Хриси е един от най-младите независими артисти на българската музикална

...
Хриси е един от най-младите независими артисти на българската музикална
Коментари Харесай

Момичето с невероятните импровизации от Гласът на България `21 Хриси с втори сингъл - Култура

Хриси е един от най-младите самостоятелни актьори на българската музикална сцена, който се появява за първи път в телевизионния ефир на bTV през 2021 година в " Гласът на България ".


През 2022 година стартира да записва и издава авторска музика в колаборация с музикалния продуцент на дебютния й албум „ Humanity “ Ангел Дюлгеров, който е създател на аранжиментите в него. Тогава излиза и първият сингъл на Хриси (Hrisi) с видео клип " Still Green ", който получава висока оценка за качествата си като музикална и видео продукция, което му проправя път към радио ефира на bTV Radio, N-Joy, БНР – Радио Варна, БНР – Програма Хоризонт и класацията БНР ТОП 20. OFFNews първи го разгласява и клипът към този момент е гледан над 12 000 пъти.



В края на април 2023 Hrisi & Live Band ще показват албума „ Humanity “ с концерт онлайн в София. На сцената до нея ще застанат музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Росен Ватев (ударни) и Пламен Денчев (клавишни).



Mars е втората от общо 9 песни в идния албум „ Humanity “ на 17-годишната Христина Йосифова – Hrisi. Песента показва връзката сред действителния и въображаемия свят, налагането на стандартите на модерното време, следствието от тях. Mars е един измамлив свят, в който всеки може да бъде това, което в действителността не е. Правилата се диктуват от непознатото мнение, от обществените мрежи, извън. Стремежът на човек да се впише в средата, да бъде признат, чут, свестен, постоянно води до загуба на посока, на смисъл, до обезличаване, до разкъсване с действителността. Затова, без значение през какво минава човек, би трябвало да остане правилен на себе си, да не попада в клопката на непознатите разбирания, упования и думи. С песента Hrisi желае да опише за сериозните тематики и послания през комичното, самоиронията, с мигане към това кои сме, какво мислим, в какво имаме вяра, кой е до нас, накъде вървим.



„ Пред екипа ни стоеше сериозната задача да вплете цялостната концепция във видеото и в звученето на Mars. Резултатът е тъкмо подобен, какъвто желаех за тази ария – да показа съществени въпроси с детайли на комизъм и в това време да има яркия почерк във звученето, което Ангел Дюлгеров сътвори и посланието да е разбираемо във видеото посредством режисьорската и кинематографична позиция на Орлин и Веселин Менкаджиеви. Изключително признателна съм на целия екип. “- споделя Хриси.



Снимките за видеото се осъществят през лятото на 2022 година в 2 снимачни дни - студийните в „ Про 1 Студио “, а външните – в ранчо „ Ел Пасо “. Творческата идея и образ на музикалния клип на MARS са поверени още веднъж на тандема Орлин и Веселин Менкаджиеви, които стоят зад триумфа на видеото на първия сингъл на Hrisi „ Still Green “. Арт шеф в плана е Теодора Стоилова, която близо 12 часа рисува върху тялото на Христина и декора зад нея. Дизайнът на синия костюм е дело на Сърджан Кръстевски.



За креативния развой по основаването на клипа на Mars режисьорът Орлин Менкаджиев споделя: „ Опитах се да основа и показва образно това, което песента носи вътре в себе си – а то е динамичност, мечтателност, цвят, въображение, екстаз… Радвам се, че бях част от този план, тъй като ме провокира да основа един роман в пробна форма, в който да се опитам не просто да илюстрирам музиката, само че да й принеса и в допълнение значение и чувство. Все отново ролята ми на режисьор не е просто механически да пресъздавам смисъла на песента, само че и да разпростра моята позиция през способите на кинематографията, монтажа и изобразителното изкуство. “



Музикалният продуцент на албума „ Humanity “ Ангел Дюлгеров споделя за песента: „ Щастлив съм, че имам опция да работя с Хриси и да развъртвам нейните хрумвания. Mars е едно от частите, които се получиха на един мирис като аранжимент. Мисля, че стана много настоящо осемдесетарско, електро- поп звучене, което през последната година господства на международния музикален пазар. Клипът също стана страховит, за което приветствам целия екип. “

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР