Хранителният гигант Kellogg обяви, че планира да се раздели на

...
Хранителният гигант Kellogg обяви, че планира да се раздели на
Коментари Харесай

Хранителният гигант Kellogg разделя бизнеса си на три

Хранителният колос Kellogg разгласи, че възнамерява да се раздели на три самостоятелни обществени компании, като в тях ще влязат марките за закуски, зърнени храни и растителни артикули. По този метод Kellogg става следващата американска компания, която подхваща такава стъпка, откакто в последната година това направиха General Electric и Johnson & Johnson.

Реклама
Акциите на компанията, която стартира активността си през 1894 година, скочиха със 7% в предпазарната търговия след оповестяването на новината. " Всички тези бизнеси имат забележителен независим капацитет и усъвършенстваният фокус ще им разреши по-добре да насочат ресурсите си към своите обособени стратегически цели ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф Стив Кахилън.

Въпреки това компанията не изключва опцията дивизията й за растителни артикули да бъде продадена, като това би се случило, в случай че Kellogg получи уместно предложение. Комбинирано, растителното поделение на Kellogg и северноамериканският бизнес със зърнени култури обезпечават към 20% от приходите на компанията предходната година. Останалата активност включва нейните марки закуски, юфка, интернационалните зърнени храни и северноамериканска замразена закуска.

Имената на новите компании към момента не са определени, а препоръчаните управнически екипи за двете поделения ще бъдат оповестени до първото тримесечие на идната година. Кахилън ще остане основен изпълнителен шеф на световната компания за хранителни артикули, като Kellogg чака разделянето да е завършено до края на 2023 година

Този бизнес ще разполага с марки като Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts и RXBAR в каталога си. Миналата година тази част от Kellogg регистрира доходи от 11.4 милиарда $. Около 10% от тези продажби идват от разрастващия се бизнес с нудли в Африка, до момента в който други 10% са от вафлите Eggo и бизнеса със замразена закуска. Северна Америка ще обезпечава съвсем половината от приходите на компанията. Кахилън също по този начин съобщи, че бъдещата компания за снаксове ще търси и благоприятни условия за придобиване на други компании.
Реклама
Kellogg сподели, че другите му две дивизии - американските, канадските и карибските зърнени и растителни предприятия - дружно съставляват към 20% от чистите му продажби през 2021 година

Предложената северноамериканска компания за зърнени култури ще включва известни в Съединени американски щати имена като Froot Loops, Special K и Rice Krispies. Миналата година този бизнес означи продажби от 2.4 млдр. $. В кратковременен проект разделянето ще цели бизнесът да се възвърне след спиранията на веригата за доставки и възвръщането на изгубения пазарен дял. Kellogg чака, че ще генерира постоянни доходи с течение на времето като независима компания и в това време ще усъвършенства маржовете на облага.

Растителното поделение на Kellogg ще употребява Morningstar Farms като своя съществена марка. Миналата година бизнесът регистрира 340 млн. $ продажби и почти 50 млн. облага преди лихви, налози и обезценка. Ако бъде приключен, спинофът ще предложи на вложителите друга компания, която специализира в растителните артикули. До момента единствената огромна такава е Beyond Meat, която не е осъществила тримесечна облага от близо три години, а тази година акциите й са паднали с 63%.

Централите на трите бизнеса ще останат непроменени. Както северноамериканската компания за зърнени култури, по този начин и тази за растителна храна ще бъдат ситуирани в Батъл Крийк, Мичиган. Глобалната компания за закуски ще резервира корпоративната си централа в Чикаго, с различен кампус в Батъл Крийк.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Градове 2 Политика 3 Свят 1 Градове 2 Свят 3 Свят 1 Свободно време 2 Транспорт 3 Промишленост Реклама Свързани публикации Най-големите компании за храни и питиета: хапки стабилно благополучие 2 септември 2020, 14:21 Бъдещето на храните след пандемията 6 август 2020, 16:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР