Хранителните вещества, които човек получава с храната и водата, влизат

...
Хранителните вещества, които човек получава с храната и водата, влизат
Коментари Харесай

Проблеми в устата, които показват други болести

Хранителните субстанции, които човек получава с храната и водата, влизат в тялото през устната празнина.

От една страна, тя играе значима роля във действието на човешкия организъм, а въпреки това е уязвима за навлизане на разнообразни патогенни микроорганизми, написа

Всеки знае какъв брой е значимо да се грижим за оралното си здраве всекидневно. Това ще помогне да се предотврати навлизането на огромен брой вируси и бактерии в тялото.

Но това не е единствената причина. Някои признаци могат да алармират за болести освен на устната празнина, само че и на други органи и системи.

Какви орални проблеми алармират за вътрешни болести?

Болка в зъбите или челюстта

Ако се появи дискомфорт в долната челюст, а по-късно към тях се причислят признаци като уязвимост и болежка в региона на гръдния панер, разпростряли се в ръцете, това може да демонстрира идващ инфаркт.

Болката в предните зъби най-често се предизвиква от синузит, заболяване, което се развива заради инфектиране на синусите. Често е съпроводено от главоболие и мъчителни чувства в челюстта и зъбите.

Рани

Афта, херпес, левкоплакия или кандидоза са най-честите аргументи за язви в устата. Ето за какво е належащо да се обърне внимание и да се реагира навреме на появяването им, защото те могат да демонстрират развиването на редица болести, както бактериални, по този начин и гъбични.

Лош мирис

В 90% от случаите повода за халитоза (лош дъх) би трябвало да се търси в устната празнина. Често тя се дължи на бактериите, присъстващи под езика и заболяване на венците. В останалите 10% - това положение се предизвика от болести на вътрешните органи.

Внезапната поява на неприятен мирис е сигнален знак. Може да е симптом за диабет вид 2, както и за болести на черния дроб, бъбреците и червата.

Промени в положението на венците

Ако забележите, че венците са станали белезникави, това може да е един от признаците на анемия. Когато броят на алените кръвни кафези в кръвта понижава, тъканите стават по-бледи. Много постоянно това заболяване е съпроводено от зачервяване на езика – той наподобява инфектиран и бляскав.

Зачервените и възпалени венци са признак на гингивит, инфекциозен развой, породен от бактерии.

Загуба на зъби

Ако ненадейно забележите, че зъбите ви са почнали да се разхлабват, а венците са станали яркочервени и лъскави, неотложно се консултирайте с доктор. Най-вероятно се касае за пародонтит. Това заболяване се развива вследствие на напредващ гингивит. В последна сметка възпалителният развой визира корените на кучешките зъби и резците.

Загубата на зъби без инфектиране и зараза е вероятен симптом на остеопороза. С настъпването на менопаузата дамите би трябвало да одобряват съществено сходни прояви.

Факт е, че на фона на хормоналните промени в тялото, костната тъкан стартира да губи своята компактност и костите стават по-крехки, а рискът от фрактури се усилва. Ако този развой не бъде спрян, могат да се развият неприятни хронични болести.

Кървящи венци

Много постоянно венците кървят вследствие на зараза на лигавицата и други болести на устната празнина. Ако сходно събитие се среща прекомерно постоянно, само че се отделя малко количество кръв, вероятната причина е левкемия.

Ако кървенето на венците е съпроводено от кървене от носа, най-вероятно е проблем с черния дроб. Именно този орган е виновен за производството на субстанции, които предизвикват съсирването на кръвта. Когато този развой е нарушен, се появяват тези признаци.

Менопаузата или приемането на аспирин (ацетилсалицилова киселина) също могат да причинят елементарно кървене на венците ви. В този случай няма причина за терзание – задоволително е да изплакнете устата си с вода с малко количество сода бикарбонат за стерилизация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР