Хранителните ползи на калмарите. Това са морски дарове, които често

...
Хранителните ползи на калмарите. Това са морски дарове, които често
Коментари Харесай

Идея за вечеря! Хранителните ползи на калмарите

Хранителните изгоди на калмарите. Това са морски блага, които постоянно остават в сянката на други известни морски храни като, скаридите и рибите.Те имат неповторими качества и здравословни изгоди.

Калмарите имат тела, които са хидродинамични и дълги, гъвкави пипала, които ги вършат извънредно преносими и способни на бързи маневри във водата. Тяхната пъргавина и ловки умения ги вършат ефикасни хищници в морската екосистема.

Те са източник на висококачествени протеини и съдържат малко количество мазнини, което ги прави отличен избор за здравословно хранене. Тези морски жители са богати на протеини, които са нужни за построяването и поддържането на мускулната маса, възобновяване на тъканите и производството на ензими и хормони.

Идея за вечеря! Хранителните изгоди на калмарите 01.07.24 20:35 Асланов за SafeNews: Ще има кабинет Росен Желязков 01.07.24 19:58 Ивелин Михайлов: Има закани против мен, че ще бъда погубен 01.07.24 19:51 Върховният съд на Съединени американски щати отсрочва делото против Доналд Тръмп 01.07.24 19:08 Може ли да се ядат яйца в горещото време? 01.07.24 18:50

Клмарите съдържат доста ниско количество мазнини, като главно те са ненаситени мастни киселини, които са потребни за сърцето. В 100 г калмари се съдържат към 1 г мазнини.
Освен това, те са са добър източник на витамин В12, който е значим за нервната система и производството на червени кръвни кафези. Съдържат също по този начин витамин „ В6 “ и витамин „ Е “, които подкрепят метаболизма и здравето на кожата.

Те съдържат омега-3 мастни киселини, които са известни със своите изгоди за сърцето. Те могат да понижат възпалението, да подобрят кръвообращението и да понижат риска от сърдечно-съдови болести. Омега-3 мастните киселини, като EPA и DHA, подкрепят намаляването на триглицеридите в кръвта и могат да предотвратят аритмии.

Витамин „ Е “, съдържащ се в калмарите е мощен антиоксидант, който защищава кожата от увреждане от свободните радикали и може да усъвършенства еластичността и здравето на кожата. Този витамин също по този начин оказва помощ за понижаване на възпалението и усъвършенства хидратацията на кожата, което я прави по-гладка и мека.

Калмарите са богати и на минерали като цинк, мед, селен и йод. Цинкът и медта са значими за имунната система, а селенът е мощен антиоксидант, който защищава клетките от оксидативен стрес.

Калмарите също по този начин съдържат калций и фосфор, които са значими за здравето на костите и зъбите. Консумацията на калмари може да помогне за попречване на остеопороза и други свързани със стареенето болести на костната система.

Фосфорът, дружно с калция, подкрепя минерализацията на костите и зъбите, което ги прави по-здрави и устойчиви.

Богати са на цинк и мед, които играят основна роля в поддържането на здрава имунна система. Тези минерали подкрепят производството на бели кръвни кафези, които са от значително значение за битката с инфекциите. Цинкът е също по този начин значим за заздравяването на рани и за естественото действие на метаболизма.

Лесни за подготвяне калмарите могат да бъдат включени в разнообразни ястия, от салати и супи до съществени ястия и скара, което ги прави повсеместен избор за всяка кухня.

Източник: puls

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР