Хранителните нужди на жените се развиват през различните етапи от

...
Хранителните нужди на жените се развиват през различните етапи от
Коментари Харесай

Най-добрите витамини за жени от които се нуждаете

Хранителните потребности на дамите се развиват през другите стадии от живота им. Ето за какво приемането на главните витамини за дами е добър метод да подобрите здравето си – без значение от възрастта.

Има доста изгоди от приемането на витамини за дами. Не става въпрос обаче единствено за напразно пазаруване. Здравето на дамите е доста по-сложно от здравето на мъжете, основно заради вашия репродуктивен живот и другите промени, през които минава тялото ви.

В тази публикация ще научите повече за аргументите, заради които приемането на витамини за дами оказва помощ, от кои съществени витамини и минерали се нуждаят дамите и други препоръки за уелнес и женско здраве.

Минерали и витамини за дами

Сега, откакто знаете за какво добавките играят жизненоважна роля измежду дамите, време е да разберете по-добре от какво тъкмо се нуждаете, с цел да останете здрави и в последна сметка да ви помогне да водите по-пълноценен живот.

1. Фолиева киселина

Фолатът е форма на витамин B, която създава и поддържа здрави червени кръвни кафези. Освен това е от значително значение за вярното действие на мозъка.

Червените кръвни кафези придвижват О2 в тялото ви. Липсата му може да значи развиване на кръвни болести като анемия.

При такива положения, кислородът не се разпределя вярно към вашите тъкани и органи, което може да докара до други рискови здравословни положения като рак на шийката на матката, дебелото черво, мозъка и белия дроб.

Освен това, 50-70% от вродените недостатъци могат да бъдат предотвратени посредством приемане на задоволително фолиева киселина директно преди и през първия месец на бременността.

2. Желязо

Подобно на фолиевата киселина, желязото придвижва О2 в тялото. Той също по този начин подкрепя производството на червени кръвни кафези и подкрепя когнитивното развиване, имунната система и регулирането на температурата. Освен това е безусловно належащо по време на бременност.

Често умората и задухът са свързани с неналичието на желязо. Ако нямате задоволително желязо в тялото си, може да сте изложени на по-голям риск от анемия. Освен това загубата на кръв по време на цикъл изчерпва запасите от желязо в тялото ви. Така че е изключително значимо за дами с изобилен кръвоток да ядат храни, богати на желязо и/или да одобряват добавки с желязо.

3. Калций

Калцият подсигурява, че имате по-здрави кости, зъби и мускули. Това е един от най-хубавите минерали за дамите, защото те стартират да губят костната си компактност през двадесетте си години. Ето за какво специалистите мощно предизвикват приема на калций допустимо най-рано. Така че може да сте надалеч от развиването на проблеми с костите в бъдеще, които могат да станат все по-болезнени с възрастта.

4. Магнезий

Магнезият оказва помощ за поддържане на мускулната и нервната функционалност, контролира равнищата на кръвната захар и поддържа по-здрава имунна система. Освен това е виновен за над 300 биохимични реакции в нашето тяло. Освен това, той прави чудеса против напрежението и предизвиква релаксацията.

Дефицитът на магнезий може да значи, че сте изложени на по-голям риск от диария, мигрена и прекалено повръщане.

5. Витамини от група В

Тези витамини трансформират храната в гориво. Те също способстват за по-здрава кожа, коса и очи. Освен това те оказват помощ за поддържане на вярната нервна функционалност, мускулен тонус, метаболизъм и поддържат мозъка ни изострен.

Недостигът може да докара до доста признаци като загуба на вкус, болки в корема, отмалялост, меланхолия, мускулни крампи, респираторни инфекции, екзема, косопад и вродени недостатъци при бременни дами.

6. Витамин С

Витамин С оказва помощ на тялото ни да се излекува, като възвръща повредените тъкани, кости и зъби. Освен това улеснява естествените функционалности на тялото. Подобно на витамин Е, витамин С също постоянно е съставна част измежду козметичните артикули.

Когато ви липсва витамин С, могат да се появят признаци като кървене от носа, елементарно наблягане, инфектиране на венците и раздробяване на косата. Освен това тялото ви може да заздравява по-трудно рани и да се бори с инфекциите.

7. Витамин D

Витамин D предизвиква растежа на клетките, по-доброто развиване на костите, както и невромускулния и имунен напредък. Също по този начин спомага за по-добра кожа и коса.

Без задоволително витамин D костите ви могат да станат нежни и деформирани. Освен това може да отслаби мускулите и да докара до други затруднения като диабет. Ако също по този начин живеете в тъмни региони, където слънцето не грее толкоз постоянно, колкото на други места, приемането на добавки или консумирането на храни, богати на витамин D, може да преодолее дефицитите.

8. Витамин А

Витамин А усъвършенства зрението, кожата и имунните функционалности. Той също по този начин играе роля в предотвратяването на някои типове рак на стомаха, дебелото черво и хранопровода. Освен това понижава риска от акне и предизвиква по-здравословен напредък и възпроизводство.

Защо имате потребност от банкет на спомагателни витамини за дами?

Нека си признаем, не постоянно имаме лукса да се храним уравновесено всеки ден. Животът може да ни изпревари, че от време на време пропущаме нужните хранителни субстанции, които ни поддържат здрави и енергични.

Докато една добре закръглена диета е непобедима, когато става въпрос за приемане на нужните витамини и минерали, с цел да продължим да работим, добавките са тук, с цел да преодолеят избрани хранителни пропуски.

1. Това ви държи енергизирани

Изискванията на всекидневието могат да бъдат големи, изключително в случай че имунната ви система не е задоволително мощна, с цел да се оправи.

Независимо дали има тонове офис работа, домашни отговорности или режим на извършения, които вършиме всеки ден, ще ви е нужен верният набор от хранителни субстанции, с цел да продължите.

реклама

Витамините от група В са това, което назоваваме енергизатори, които ви оказват помощ да функционирате добре.

Витамините B1, B2, B3, B5, B6 и B12 са всички водоразтворими хранителни субстанции, които освен ви държат енергични през целия ден, само че също по този начин оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести, рак, кръвни съсиреци и инсулт.

Тези витамини нормално се намират в плодове, пълнозърнести храни и зеленчуци. Витамин B12 обаче се намира извънредно в млякото, рибата и месото. Приемането на добавка с витамин В също може да ви помогне да се енергизирате и да поддържате телесните си функционалности в оптимално здраве.

2. Помагат на тялото ви да се оправи с измененията във времето

Жените в постменопауза са по-склонни да развият костна непълнота заради понижените равнища на естроген. Когато ви липсва калций и витамин D, това може да докара до остеопороза, наред с други.

Силата на костите в по-късните ви години може да предотврати положения като това, тъй че по-ранният старт несъмнено оказва помощ. Освен че получавате постоянната си доза витамин D и калций от храни като яйца, млечни артикули, мазна риба като сьомга и зеленчуци, добавките могат да ви оказват помощ да осигурите по-здрави кости, до момента в който остарявате.

3. Осигуряват по-добро здраве на бременните дами

Недостигът на съществени хранителни субстанции освен визира цялостното ви здраве и положителният ви външен тип. Това също може да повлияе на здравето на вашето бебе.

Вашето тяло се нуждае от нараснало количество избрани витамини и минерали като желязо, витамин А, витамин С, омега 3, фолиева киселина, витамини от група В по време на бременност.

Всичко това е значимо за подкрепяне на развиването на плода и понижаване на вероятността от вродени недостатъци като спина бифида и аутизъм.

Освен това би трябвало да запомните, че тези хранителни субстанции са потребни по време на кърмене. Липсата на калций, протеини, желязо и други витамини може да ви попречи да произвеждате кърма, която е основна за вярното развиване на вашето бебе.

За бременните дами, може да е по-трудно да се хранят вярно постоянно. Ето за какво приемането на подобаващи пренатални мултивитамини може да помогне за запълване на празнините. Само не забравяйте: консултирайте се с Вашия доктор преди да ги купите. По този метод можете да сте сигурни, че предприемате верните стъпки за вас и вашето бебе.

4. Подпомага вегетарианците и веганите

Добавките играят жизненоважна роля измежду вегетарианците и веганите. Да сте на ограничаваща диета може да значи, че не получавате съществени хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае, с цел да се поддържа всеки ден. Тъй като не можете да ядете съвсем никаква храна, може да пропуснете избрани хранителни изгоди.

Както споменахме по-рано, витамин B12 се намира единствено в месо, риба и мляко. Това е мястото, където приемането на мултивитамини несъмнено ви оказва помощ да предотвратите дефицит на витамини.

5. Кара ви да се чувствате добре от вътрешната страна и извън

Всички знаем, че телата ни се нуждаят от избрани хранителни субстанции, с цел да ни поддържат здрави и да ни оказват помощ да предотвратим всевъзможни болести и положения, които могат да се появят, когато остареем.

Друга изгода от приемането на витамини за дами е, че са страхотни за вашата кожа, по-специално витамин Е. Ето за какво ще забележите, че той е преобладаваща съставна част измежду козметичните артикули.

Витамин Е е мастноразтворим витамин, който защищава кожата ви от стресовите фактори на околната среда. При постоянен банкет той оказва помощ на кожата ви да наподобява витална и по-здрава, даже когато остареете.

Освен това витамин Е оказва помощ за попречване на оксидативния стрес, който може да отслаби кръвните ви кафези и може да докара до нарушавания, когато остареете.

Поставете си за цел, постоянно да ядете храни, богати на витамин Е, като семена, ядки и зелени листни зеленчуци, както и да приемате добавки, които го съдържат.

Той също по този начин предотвратява свързани с възрастта очни болести като катаракта, оказва помощ при диабета и може да облекчи признаците на остеоартрит.

6. Витамините за дами усъвършенства вашето здраве

Правилните витамини за дами не са предопределени да се одобряват единствено когато остареете или когато сте бременна.

Извънредно, възрастните се нуждаят от характерни витамини и минерали, които усъвършенстват функционалностите на тялото и мозъка, както и ускоряват имунната система.

Липсата им може да значи, че сте доста по-податливи на здравословни затруднения по-късно.

От една страна, дамите са по-податливи на рак на гърдата. Уверете се, че спазвате добре уравновесена диета или приемате добавки с бета каротин, понижава риска от развиване.

Освен това, бета каротинът също е жизненоважен за увеличение на оцеляването измежду тези, които към този момент имат рак на гърдата.

Недостигът на хранителни субстанции може елементарно да бъде решен с подобаваща диета и постоянен банкет на вярната добавка.

Спестете си компликациите при насърчаване на здравно положение и напомпване с медикаменти, които могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. Поемете контрола върху здравето си овреме и си проправете път към здравословно бъдеще.

Защо добавките не са задоволителни?

Доказателствата демонстрират, че приемането на витамини за дами не е задоволително, с цел да подобрите здравето си.

Това не е вълшебно хапче, което ще излекува всевъзможни положения или ще подсигурява, че ще бъдете здрави през целия си живот. Тези мултивитамини са предопределени да допълват и да ви оказват помощ да предотвратите всевъзможен хранителен недостиг.

Въпреки че питателните добавки се предлагат, въпреки всичко е най-добре да се храните вярно.

Жените минават през доста промени през целия си живот. От решаващо значение е да се грижите за себе си, като се храните добре, спортувате постоянно и приемате добавки, когато е належащо.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР