Хранителни добавки, съдържащи никотинамид рибозид - форма на витамин B3,

...
Хранителни добавки, съдържащи никотинамид рибозид - форма на витамин B3,
Коментари Харесай

Проучване: Хранителни добавки създават риск от развитие на рак

Хранителни добавки, съдържащи никотинамид рибозид - форма на витамин B3, могат да усилят риска от развиването на съществено заболяване, в това число и на рак, откри изследване на специалисти от университета на Мисури, представено от електронното издание МедикълЕкспрес.

Предишни проучвания свързваха субстанции като това с изгоди за сърдечно-съдовото, метаболитното и неврологичното здраве.

Международният екип от откриватели, управителен от Елена Гун, доцент по химия в университета на Мисури, обаче откри, че високите равнища на никотинамид рибозид могат освен да усилят риска от развиване на рак на гърдата, само че също да доведат до метастази, даже и в мозъка. След като ракът доближи до този орган, резултатите са смъртоносни, защото към този миг не съществуват жизнеспособни благоприятни условия за лекуване, изясни Гун, която е водещ създател на изследването.

" Някои хора ги одобряват (витамини и добавки), тъй като автоматизирано се счита, че носят единствено изгоди за здравето, само че доста малко се знае по какъв начин действително работят ", споделя тя. " Заради тази липса на знания бяхме въодушевени да проучим главните въпроси, свързани с това по какъв начин витамините и добавките работят в тялото ".

След гибелта на 59-годишния си татко единствено три месеца, откакто е диагностициран с рак на дебелото черво, доцент Елена Гун стартира да търси по-добро научно схващане на метаболизма на рака или силата, посредством която се популяризира в човешкото тяло. 

Тъй като никотинамид рибозид е известна добавка за повишение на равнищата на клетъчна сила, а раковите кафези се хранят по този начин, Гун желае да изследва ролята на добавката за развиването и разпространяването на рака. 

" Нашата работа е изключително значима, като се има поради всеобщата наличност в комерсиалната мрежа и огромният брой настоящи клинични изпитвания при хора, при които никотинамид рибозид се употребява за понижаване на страничните резултати от лечението на рак при пациенти ", добавя доцентката.

Изследователите съпоставят и изследват какви са равнищата на хранителната добавка в раковите кафези, Т-клетките и здравите тъкани посредством нова технология. Тя се основава на извънредно сензитивно биолуминисцентно изображение, което разрешава количествено установяване на равнищата на веществото в действително време по неинвазивен метод. Наличието на никотинамид рибозид се изобразява със светлина и колкото по-ярка е тя, толкоз по-голямо е то. 

Според Гун резултатите от проучването акцентират какъв брой е значимо деликатното да се изследват евентуалните странични резултати на сходни вещества  преди използването им от хора, които може да имат разнообразни типове здравословни положения.

Данните от проучването на учените от университета на Мисури са оповестени в изданието " Biosensors and Bioelectronics ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР