Храните са с определен срок на годност с цел той

...
Храните са с определен срок на годност с цел той
Коментари Харесай

Храните, които никога да не ядете след изтичането им на срока на годност

Храните са с избран период на валидност за той да ориентира потребителите до кой миг би било безвредно да употребяват избраните артикули. Все отново има храни, които несмущаемо могат да се ядат и откакто изтече целесъобразният им период.

Има обаче и такива артикули, които не би трябвало никога да слагате в устата си, в случай че са с изминал период. Консумацията им е рискова за здравето и би могла да провокира огромни проблеми.

Яйца
Кои са храните, които НИКОГА да не претопляме
Винаги имайте едно мислено, когато сте решили да претопляте някое от ястията. Помнете, че има хранителни артикули, които не са безвредни п...

Те могат да устоят не повече от 2-3 седмици в сурово положение. Това е срокът, в случай че се съхраняват вярно и няма нарушавания по черупката. Ако не са съхранени вярно, още преди приключване на периода на валидност може да са опасност за здравето, тъй като крият риск от заразяване с разнообразни бактерии.

Меко сирене

Твърдото сирене към този момент е зряло. То е с по-траен хранителен артикул, а меките пресни сирена са с по-кратък интервал на валидност. Не би трябвало да ги консумирате, откакто изтече периода им или в случай че усетите нетипична миризма. Те съставляват хранителна среда, подобаваща за размножаване на рискови бактерии.

Сосове в буркани

Ако сте фенове на горчица, кетчуп, майонеза или други сходни на тях сосове и подправки в буркан. Бъдете доста деликатни със периода им на валидност. На бурканите нормално са разказани периоди, които важат както преди, по този начин и след отварянето на продукта. В случай, че сте го отворили, тогава срокът се съкратява доста и може да се окаже, че хапвате сос с изминал период. Това може да ви аргументи съществени проблеми.
Правим това всяка заран без да знаем какъв брой е ОПАСНО
Специализираното издание Freundin разказва мнението на експерти, твърдящи, че един избран табиет заран след пробуждане е изключителн...

Картофена салата

Яйчените и картофени салати са с къс период на валидност, тъй като основават условия за развиване на микроорганизми. Те могат да бъдат рискови за здравето.

Студенопресовани сокове

Зеленчуковите и плодови прясно изцедени сокове са изпълнени с витамини и с минерали. Те се употребяват допустимо най-скоро след изстискването им. В положение са да причинят стомашно-чревни проблеми или съществени бактериални инфекции, най-много в случай че са купени от магазин за пресни сокове и са опаковани от дълго време.

Прясно месо
Тези неща в дома ви, вредят на здравето ви!
Когато сме трансформирали своя дом в своя безспорна зона на комфорт и място, в което се скриваме от целия свят, ни е доста мъчно да забеле...

Когато месото се съхранява охладено, то би трябвало наложително да се употребява наложително преди приключване на периода на валидност. Даже и препичането му не е задоволително, ще сте изложени на евентуални болести поради развъдилите се бактерии в него.

Кайма

Каймата, по същия метод, като свеж месен артикул безусловно би трябвало да се употребява в период.

Деликатеси

Най-вече пресните салами също принадлежат тази рубрика. Те са среда за развиване на нездравословни микроорганизми. Трябва да сте изключително деликатни с саламите на щанда с нарязани деликатеси, тъй като там е изключително евентуално продуктите да са престояли много дълго отвън опаковката си, а изискванията може да са незадоволително положителни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР