Храните с високо съдържание на антиоксиданти ви поддържат млади. Това

...
Храните с високо съдържание на антиоксиданти ви поддържат млади. Това
Коментари Харесай

Ендокринолог посочи 5 храни за по-дълъг живот

Храните с високо наличие на антиоксиданти ви поддържат млади. Това заяви диетологът и ендокринолог Татяна Филипова.

Тук можем да откроим пресните билки, които точно заради огромното наличие на етерични масла и флавоноиди съдържат точно тези антиоксиданти, които спомагат за извеждането на непотребните нездравословни субстанции от организма “, означи тя.

Също по този начин, съгласно лекаря, зеленчуците оказват помощ за закъснение на процеса на стареене. В същото време тя предложи да не купувате екзотични плодове, а да дадете желание на зеленчуците, познати на купувача. Най-полезни в това отношение са листните зеленчуци, посочи ендокринологът. Голямо количество антиоксиданти и етерични масла има в спанака и броколите, изясни Филипова.

Диетологът също по този начин посъветва да добавите към диетата храни с полиненаситени киселини, които оказват помощ за поддържане на хубостта и здравето. Те включват растителни масла, в това число зехтин, сусам и масло от тиквени семки.

Също по този начин, тези, които желаят да запазят младостта си за дълго време, би трябвало постоянно да ядат мазна риба, като пъстърва, сьомга, скумрия, сардина. Медикът напомни, че те са богати на разнообразни фракции омега-3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР