Храните поскъпват в световен мащаб. Индексът на световните цени на

...
Храните поскъпват в световен мащаб. Индексът на световните цени на
Коментари Харесай

Цените на храните в световен мащаб тръгнаха нагоре

Храните нарастват в международен мащаб. Индексът на международните цени на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO) се възвърне през юли от двегодишните си дъна, защото пазарите на растителни масла се покачиха след възобновеното напрежение към износа на зърно от Украйна и опасенията по отношение на международното произвеждане, съобщи Ройтерс.

Ценовият показател, който наблюдава най-търгуваните в международен мащаб хранителни артикули, доближи приблизително 123,9 пункта през юли против ревизирани 122,4 за предходния месец.

Индексът се повишава с 12% през юли по отношение на юни поради отхвърли на Русия да удължи черноморската зърнена самодейност и непрестанните съветски офанзиви по инфраструктура в Украйна, предопределена за експорт на зърно по суша и вода.

Слънчогледовото олио се възвърне с повече от 15 на 100 на месечна база. Производствените опасения и покачващите се цени на суровия нефт доведоха до повишение на други растителни масла, отбелязва Ройтерс, като цитира показателя на международните цени.

Цените на царевицата спадат поради вероятността за прибиране на реколтата в Южна Америка и производството в Съединени американски щати ще попълни запасите. За разлика от това, подозренията по отношение на украинския експорт и сухото време в Северна Америка покачиха цените на пшеницата, а показателят на ориза се изкачи до най-високата си стойност от съвсем 12 години след възбраната за експорт от Индия.

Организацията по земеделие и издръжка изрази терзанията си по отношение на въздействието на възходящите цени на ориза, цитирайки " основни опасения за продоволствената сигурност за огромна част от международното население, изключително най-бедните ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР