Храните, кетърингът и дори хартията за офисите, които ще бъдат

...
Храните, кетърингът и дори хартията за офисите, които ще бъдат
Коментари Харесай

Нови зелени изисквания за храните и хартията в офиса

Храните, кетърингът и даже хартията за офисите, които ще бъдат доставяни с социална поръчка, би трябвало да дават отговор на избрани екологични условия. Това планува нова разпоредба за екологичните условия към избрани артикули, предмет на публични поръчки, качена за публично разискване.

За храните се вкарва наложителен % на тези, които са биологични. За тази година този % би трябвало да е не по-малък от 2 на 100, като всяка последваща година процентът пораства и през 2031 година става най-малко от 10% от общото количество на доставки на храни и питиета.

При кетъринг услугите участникът ще би трябвало подсигурява, че употребява най-хубавите практики за попречване на генерирането на хранителни боклуци. Офертата би трябвало да съдържа лист на продуктите за еднократна и многократна приложимост, които ще бъдат употребявани при осъществяването на контракта. Като цяло би трябвало да се употребяват такива за многократна приложимост.

Минималните наложителни екологични условия за автоматите за продажба на храни и питиета плануват да се осигури  опция за потребление на чаши за многократна приложимост (например порцеланови или стъклени). Ако потреблението на чаши за еднократна приложимост не може да бъде избегнато заради съображения, свързани с хигиената и сигурността на потребителите и публичното здраве, те би трябвало да могат да се рециклират, написа в претекстовете.

Хартията пък би трябвало да бъде създадена напълно от възобновени хартиени нишки. Те включват както рециклирани нишки от боклуци след потреблението, по този начин и рециклирани преди потреблението нишки – от заводи за хартия, познати още като софтуерен боклук. Освен това хартията би трябвало да е избелена най-малко без свободен хлор (ECF) или без хлор (TCF).

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР