Храним ли се здравословно, къде предпочитаме да ядем и какви

...
Храним ли се здравословно, къде предпочитаме да ядем и какви
Коментари Харесай

Храним ли се здравословно и къде предпочитаме да ядем, какво казва социологията

Храним ли се здравословно, къде избираме да ядем и какви нездравословни, само че вкусни изкушения съумяваме да изключим от менюто си. Отговорите на тези въпроси в дава социологът от организация " Блу Пойнт " Юлиян Добрев в ефира на NOVA.

За 90% от интервюираните храненето е доста значимо. " Все повече българи стартират да мислят в посока какво поставя на трапезата си и обичат да се хранят вкъщи ", показва Добрев. Близо 15% (14.6 на сто) постоянно носят сготвена у дома храна на работното си място, сочат резултатите от проучването.

Възприятието на българина за здравословна храна се свързва главно с плодовете и зеленчуците. Според резултатите от анкетата все по-голям % от хората у нас стартират да мислят и за количествата на храната, която одобряват. Според огромна част от популацията на България здравословната храна може да бъде вкусна, само че към момента е скъпа за потребителя. 44% от интервюираните хора въпреки всичко съблюдават режим. 78 на 100 от българите не лимитират менюто на децата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР