Храненето навън е навик от ежедневието на модерния човек, който

...
Храненето навън е навик от ежедневието на модерния човек, който
Коментари Харесай

Харчим повече в ресторантите, защото...

Храненето на открито е табиет от всекидневието на модерния човек, който може да коства забележителна част от месечния бюджет.

А знаете ли, че редица модерни заведения за хранене употребяват психически трикове, с които ни карат да харчим повече? За тези тактики и неслучайни детайли ситуацията им описа материал на Business Insider.

Ето 11 от тях.

1. Цените в менютата се изписват единствено с цифри , без да се отбелязва след цифрата съответната валута. Изписването на „ лева “ след цената неотложно напомня на клиентите, че харчат пари. Това, несъмнено, е неизгодно за заведенията. Според проучване на Училището за хотелска администрация към университета „ Корнъл “ в Съединени американски щати, гостите на заведенията за хранене с менюта без доларови знаци харчат доста повече.

2. Не се закръгля цялостната сума . Неслучайно в доста от менютата ястията са изписани на цени от 9,90. Доказано е, че тази процедура влияе психически и подтиква човешката предразположеност към ползване. Изследвания сочат, че даже цени, завършващи с „.95 “, вместо с „.99 “ са по-ефективни.

3. Използва се извънредно разказвателен език в обясненията в менюто . Това, съгласно „ Корнъл “, може да усили продажбите с 27%.

4. Храната се свързва със фамилията . Клиентите потвърдено са склонни да купуват храни, брандирани с названията на родственици като „ кухнята на баба “, „ супата на мама “. Те се радват повече да купуват „ бабините прясно изпечени курабийки “ или „ фамозната картофена салата на вуйна Марго “.

5. Етнически асоциации внушават, че храната е по-автентична . Според пробния психолог в „ Оксфорд “ Чарлз Спенс етническото и географско обозначаване на кухнята като италианска, испанска, арбаска или друга насочва вниманието на индивида към избрана специфичност в ястието като вкусови и зрителни показа и по този начин отклонява вниманието му от други неща като цената да вземем за пример.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР