Храненето е от огромно значение за здравето и стройната фигура.

...
Храненето е от огромно значение за здравето и стройната фигура.
Коментари Харесай

Храни, които е добре да консумирате в различните часове на деня

Храненето е от голямо значение за здравето и стройната фигура. Важно е каква храна приемате и каква избягвате, само че също толкоз значимо е кои типове храни приемате в другите моменти от деня. Не всяка хранителна група или тип храна е еднообразно подобаваща за консумация заран и вечер. Някои храни е по-добре да се одобряват при започване на деня, когато сме по-активни, а други – вечер, когато би трябвало да приключим деня с лека вечеря без да претрупваме метаболизма си.

Кои храни е добре да консумирате в другите часови диапазони на деня?

Рано заран към 7 часа

Веднага след пробуждане към 7 часа сутринта метаболизмът е най-бърз. Тогава организмът е благоразположен да приема повече калории, с цел да се зареди с задоволително сила за целия ден. Това е моментът, в който е добре да хапнете изобилна закуска, богата на въглехидрати, протеини и мазнини.

По-късно сутринта към 9 часа

Това е моментът, в който можете да изпиете първото си кафе. То усъвършенства концентрацията и дава още сила, нужна денем. Препоръчително е кафето да се пие в този диапазон, откакто към този момент сте закусили и е минало известно време. Така метаболизмът се форсира, а и пиенето на кафе на гладно не е здравословен избор. Можете да замените кафето с черен или билков чай.

Ранен предиобед към 11 часа

В този диапазон е най-добре да се заредите с още малко протеини и потребни мазнини. Кофичка кисело мляко би била превъзходен избор преди същинския обяд. Може да добавите малко ядки, които да утолят глада.

Прочетете още
Пише: dnes.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР