Храната все повече се оказва отговор на доста въпроси свързани

...
Храната все повече се оказва отговор на доста въпроси свързани
Коментари Харесай

Тези храни ще ви заредят с енергия като атомна централа

Храната от ден на ден се оказва отговор на много въпроси свързани с нашето здраве. Балансираната и здравословна храна може да даде на тялото ни куп изгоди, а нездравословната да ни саботитра по доста способи, като стартираме от липса на сила и стигнем до наднормено тегло.

Някои от храните обезпечават постепенно освобождаваща сила от здравословни въглехидрати, които са главният енергиен източник на тялото. Други съдържат редица значими витамини и минерали, участващи в процесите на клетъчно произвеждане на сила в организма.

Овесени ядки

Закуска, богата на овесени ядки ви обезпечава постепенно освобождаваща се сила и ви дава добър тонус през целия ден. Също по този начин те са превъзходен източник на витамини от група В, които са нужни за превръщането на храната в сила.

Спанак

Спанакът е с високо наличие на желязо, магнезий и калий. Желязото дживи кислорода към тялото, нужен за производството на сила. Магнезият играе жизненоважна роля в производството на сила и дружно с калия е значим за нервната и мускулната функционалност.

Сладки картофи

Сладките картофи са приказен източник на комплицирани въглехидрати и са богати на желязо, магнезий и витамин С. Витамин С е нужен за двжението на мазнините в клетките на тялото за произвеждане на сила.

Яйца

Яйцата са пълностоен протеин (съдържащ всички съществени аминокиселини), витамини от група В, здравословни мазнини и малко витамин D. Те също по този начин обезпечават холин, предходник на невротрансмитера ацетилхолин, който задейства скелетните мускули.

Ядки

Ядките дават сила на тялото, заради високото наличие на здравословни мазнини. Те също са богати на витамини и минерали. Накисването на ядките във вода за една нощ ги „ задейства “ (стартира процеса на покълване), увеличавайки още повече хранителната стойност и улеснява усвояването им от организма.

Соя/Зелена соя

Соевите зърна са с високо наличие на протеини, витамини от група В, мед и фосфор. Медта и фосфорът вземат участие в превръщането на храната в сила и освобождението ѝ в клетките, тъй че тя да е налична за преправяне от тялото.

Семената са отличен източник на протеини, здравословни мазнини и минерали, участващи в производството на сила - в това число манган, магнезий, фосфор и цинк. Цинкът е нужен за производството на хормони в тялото, които въздействат на силата и настроението. Също по този начин е значимо за възобновяване на мускулите след подготовка.

Риба

Риби като сьомга, сардини и скумрия са отличен източник на пълноценни протеини, витамини от група В, съществени мазнини и витамин D. Липсата на витамин D може да докара до дефицит на сила, отмалялост в мускулите и неприятно въодушевление, написа Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР