Храната влияе на кучето ви във всяка възраст. То му

...
Храната влияе на кучето ви във всяка възраст. То му
Коментари Харесай

Храните ли кучето си правилно

Храната въздейства на кучето ви във всяка възраст. То му дава нужната сила и заряд, тъй че да се движи, играе и бъде щастливо. За да имате крепко куче, би трябвало да се преценявате с съществени правила при храненето. В идващите редове ще обобщим информацията по някои съществени въпроси, които са свързани с храненето.

Как да преценим какъв брой би трябвало да се храни едно куче?

Според ветеринарите, не би трябвало да храните кучето си повече от 2 пъти дневно. Това е изцяло задоволително за едно възрастно куче. Това от своя страна не е стабилно решение и може да варира от няколко фактора.

Породата е решаваща при храненето на кучето. По-големите кучета се нуждаят от повече храна, за разлика то по-малките. Порцията би трябвало да бъде съобразена с килограмите на самото куче.

На последващо място е здравословното положение. Има кучета, които страдат от здравословни проблеми или затлъстяване. За тези кучета експерт изготвя специфична диета, която би трябвало да следвате прецизно, с цел да може кучето да се усеща добре. Ако мислите, че и вашият домакински любим спада към тази група, то се обърнете към лекаря му, с цел да се откри дали това е по този начин.

Годините са другият главен фактор, който би трябвало да се вземе под внимание. Колкото по-възрастно е обещано куче, толкоз и повече се обръща внимание на неговата реакция към храната. Важно е да не сменяте постоянно храната им и честотата на храненето, а де се придържате към открит режим.

Колко би трябвало да се хранят дребните кученца?

В първите дни те се хранят с мляко от майката. През този интервал грижите са поети от нея. В момента, в който минат на суха кучешка храна – всичко пада на вас. В първите 3 месеца кученцата се хранят постоянно, тъй като имат потребност от сила:
9 забавни обстоятелството за кучетата, които евентуално не сте знаели!
Ако сте умел притежател на куче, евентуално към този момент знаете постоянно срещаните обстоятелства, да вземем за пример, че те живеят един до друг с индивида от хиляди година..
Прочети повече
·         Малки породи – 4-6 пъти на ден

·         Средни породи – 3 пъти на ден

·         Големи породи – 3-4 пъти на ден

Когато стартират да ядат кучешка храна, добре е да смествате първоначално млякото с храната, с цел да могат да свикнат по-лесно. С времето намалете количеството храна, с цел да предотвратите затлъстяване.

Колко би трябвало да ядат възрастните кучета?

Обикновено в тази фаза критерии за количеството храна е тежестта на кучето. Обикновено огромните кучета изискват повече калории, в сравнение с дребните. Това е разумно и точно тази скица се следва при храненето.
Дали тъгува в действителност вашето куче, когато ви няма, или на нас ни харесва да мислим по този начин?
Нека разбираем какво се крие зад кучешките страсти. Караме ли ги да се усещат изоставени и в действителност знаят ли какво е време, дребните ни...
Прочети повече
Големите кучета са към 45-60 кг, до момента в който дребните са до 10 кг. Можете да потърсите таблица или пък да поискате такава от лекаря на кучето, с цел да се ориентирате по-добре. Трябва да можете да изчислите вярно количеството храна, с цел да бъде кучето крепко и щастливо. Не забравяйте и да му осигурите нужното придвижване за деня.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР