Храната през зимата понякога не е много разнообразна. В резултат

...
Храната през зимата понякога не е много разнообразна. В резултат
Коментари Харесай

Зеленчуците, които трябва да присъстват на трапезата ви през зимата

Храната през зимата от време на време не е доста разнообразна. В резултат на това до пролетта получаваме недостиг на витамини, суха кожа, наднормено тегло, изнемощялост, липса на предпочитание за учене и работа и неприятно здраве. За да укрепите имунната система и да се чувствате бодри, без значение от количеството кафе, което пиете, би трябвало да включите зеленчуците в ежедневната си диетата.

Това са наложителните зеленчуци, които би трябвало да участват на вашата маса!
 Кои са най-богатите на протеини зеленчуци? Кои са най-богатите на протеини зеленчуци?
Зеленчуците са доста богати на въглехидрати, протеини и други потребни и значими за организма хранителни субстанции. Обикновено си мислим, ч...

1. Зеле

Зелето е същински склад на витамини! А през зимата несъмнено би трябвало да поставите ястия от него на масата. Така ще укрепите кръвоносните си съдове, които страдат от мраз и ще възстановявате метаболизма. Сокът от зеле може да се употребява като дейно отхрачващо средство. Но е изключително потребно да се употребява кисело зеле през зимата. Това е неповторим артикул, който усъвършенства чревната микрофлора и по този метод ускорява имунната система.

2. Лук

Лукът съдържа фитонциди, които интензивно се борят с микробите, тъй че несъмнено би трябвало да го включите в зимната си диета. Добавете червен лук и други типове лук към супи, салати, съществени ястия. Много скоро ще забележите, че имунитетът ви е станал по-силен и храносмилането ви се е подобрило. Друг плюс - лукът ще направи кръвоносните съдове по-чисти и по-еластични, ще облекчи безсънието и ще усили успеваемостта. А луковият сироп (филийки лук със захар) е чудесно средство за кашлица.

3. Моркови
 Какви храни би трябвало да участват на масата през есента за възстановяване на имунитета Какви храни би трябвало да участват на масата през есента за възстановяване на имунитета
С настъпването на есента всеки човек би трябвало да прибави  избрани храни в менюто на всички, поучават специалистите.  Диетолозит...

Всеки знае за изгодите от морковите, само че хрускането на този зарзават през зимата е изключително потребно. Морковите ще ви предпазят от дефицит на витамини, ще подобрят храносмилането и подобрят метаболизма. Варените моркови са не по-малко потребни, защото предотвратяват развиването на тумори. Но най-добре е да вършиме салати от пресни моркови със заквасена сметана, тъй че освен да получите всички лечебни субстанции, само че и да увеличите усвояването на витамин А, който има удобен резултат върху зрението, зъбите, костите и имунитета като цяло.

4. Черна ряпа

Черната ряпа има антибактериални и противогъбични резултати, тъй че в случай че е допустимо, би трябвало да я включите в зимната си диета, с цел да поддържате имунната си система. Хората с високо кръвно налягане също би трябвало да употребяват този зарзават постоянно. За да усетите лечебния резултат, задоволително е да ядете 150 г репички дневно.

5. Цвекло

През зимата цвеклото ще помогне за подсилване на имунната система, зареждане с сила и разчистване на организма от нездравословни субстанции. Зеленчукът също по този начин понижава кръвното налягане, бори се с възпалителните процеси и усъвършенства чревната пъргавина. Можете да ядете цвекло сурово няколко пъти седмично (за предпочитане настъргано) или да го добавите към супи, гювечи и салати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР