Храната е пълна с остатъци от различни химикали и бактерии,

...
Храната е пълна с остатъци от различни химикали и бактерии,
Коментари Харесай

Дойче веле: Храната е пълна с химикали и бактерии

Храната е цялостна с останки от разнообразни химикали и бактерии, сочи разбор от осъществените предходната година инспекции на наличието на храните в Германия, заяви Федералната работа за отбрана на потребителите и сигурност на храните.
Констатирани са редица замърсявания вследствие на неприятна хигиена при производството и пласмента на храните, само че също по този начин и голям брой измами, предава "Дойче Веле ".

Остатъци от дезинфектанти
Както са открили проверяващите, в 41 от тестваните случаи в сладкарници и кафенета уредите за разтрошаване на сметана не са били изплаквани с вода след стерилизация.
„ Съществува заплаха в машината да останат следи от дезинфектанта, които по-късно да попаднат в сметаната “, споделя Михаел Кюне от Организацията за отбрана на потребителите.
Останки от дезинфектанти са открити и във филе от пангасиус: при обработката на рибата постоянно се употребяват уреди, които не се дезинфекцирани, само че по този начин също и вода, съдържаща дезинфектанти. Рибата би трябвало най-после да се изплакне с доста вода, с цел да се предотврати задържането на останки от дезинфектант, показва Георг Шрайбер, началник на отдела за сигурност на храните във Федералната работа за отбрана на потребителите. Той приканва вносителите да засилят упражнявания от самите тях надзор и да пускат на пазара единствено сигурни хранителни артикули.
Дезинфектантите съдържат наред с другото хлорат и бензалкониев хлорид. Хлоратът попречва поемането на йод от щитовидната жлеза – т.е. може да провокира нежелани здравословни проблеми у хора с функционални нарушавания на щитовидната жлеза. Бензалкониевият хлорид пък може да докара до раздразнение в стомашно-чревния тракт.

Внимавайте със суровата кайма!
Експертите насочат предизвестия и във връзка с суровата кайма. В 7% от тестваните 420 проби те са разкрили бактерията ешерихия коли. При сходно изследване, направено 10 години по-рано, единствено 0,8% от пробите са били позитивни. Тези бактерии могат да провокират остро инфектиране на червата.
„ Малките деца, по-възрастните и хората с отслабена имунна система, както и бременните е най-добре въобще да не употребяват сурова кайма “, споделя Фридел Крамер, ръководител на Федералната работа за отбрана на потребителите.

Етикетът не дава отговор на истината
Макар да не е рисков, тестваният от контрольорите риган се оказал неособено вкусен – щом в 13% от тестваните опаковки са открити остатъци от маслинови листа. Във всяка пета опаковка имало и частици от други растения, в това число клечки. Сред вероятните аргументи за фалшификацията са повишените цени на подправките, допускат от Службата за отбрана на потребителите. И с цел да може риганът да бъде препоръчан на по-ниски цени, е „ допълнен “ с други растителни частици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР