Храмът Възнесение Господне в Бистрица има нужда от спешен ремонт,

...
Храмът Възнесение Господне в Бистрица има нужда от спешен ремонт,
Коментари Харесай

Храмът в дупнишкото село Бистрица има нужда от ремонт

Храмът " Възнесение Господне " в Бистрица има потребност от незабавен ремонт, с цел да не се срути. Дупнишкото село е едно от оживените в региона, в него живеят към 2000 души.

Бистрица, Дупница

През предходната седмица кметът и свещеникът привикват заседание, на което афишират, че църквата има потребност от незабавен ремонт. Сериозен е казусът с покрива, който е заплашен от сриване.
Отец Георги Гелов: При започване на козметичен ремонт трябваше да отстраним напуканата мазилка. Оказа се, че под нея носещите греди в горната част на храма са изгнили изцяло. Проблемът е от много време, само че е бил прикрит и не се е виждал. При това състояние сме длъжни да предприемем по-сериозни ограничения, тъй като рискът в действителност е огромен.

Двама архитекти са създали оглед, следва още един, след което да се изготви констативен протокол и тогава може да се приказва за нужните средства.

Кметът Кирил Огненски разяснява, че хората са обезпокоени за положението на храма, с оглед и на идните празници. Църквата въпреки всичко остава отворена.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР