Храмът в Улувату в Бали е мястото, където маймуните правят

...
Храмът в Улувату в Бали е мястото, където маймуните правят
Коментари Харесай

Хубав телефон: Мародерстващи маймуни в Бали крадат ценни предмети за откуп

Храмът в Улувату в Бали е мястото, където маймуните вършат бизнес. Дългоопашатите макаци , които скитат към античния храм, са известни с ограбването на неподозиращи туристи . Те връщат откраднатите неща против откуп - храна . Изследователи са открили, че маймуните имат умеенето да преценят кои откраднати предмети са най-ценни за жертвите и употребяват тази информация , с цел да максимизират облагата си, написа " Гардиън ".

Макаците избират да крадат неща, които хората е най-вероятно да разменят за храна , такива като електроники, а не предмети, които имат по-малка стойност за туристите, такива като фиби или празни чанти и калъфи за фотоапарати или камери, разяснява лекар Жан-Баптист Лека, професор по логика на психиката от University of Lethbridge в Канада и водещ създател на изследването.

Мобилните телефони, портфейлите и очилата са измежду най-ценните предмети , които маймуните крадат.

Професорът отбелязва, че тези маймуни са специалисти в кражбите на предмети от нищо неподозиращите туристи, които не слушат рекомендациите на личния състав в храма да си държат полезностите в затворени чанти, които би трябвало да носят покрай тялото.

След като прекарали 273 дни в изследване на контактите сред животните и туристите в храма , откривателите открили, че макаците желаят по-голям откуп, подобен като повече храна , с цел да върнат неща с по-голяма стойност.

Размяната сред крадеца, екскурзианта и чиновник в храма много постоянно продължава няколко минути . Най-дългата замяна е била 25 минути, в това число 17 минути договаряния. За по-малко скъпи неща маймуните е по-вероятно сполучливо да завършат размяната с приемане на по-малко скъпа компенсация.

Подобно държание при маймуните се учи по време на младостта, до момента в който навършат четири години.

Улувату не е единственото място с такива маймуни. Мародерстващи маймуни има и в Индия. През предходната година маймуни в
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР