HPP Open, осминафиналАдриан Андреев – Матиа Белучи 7-5, 3-6, 7-6(2)Адриан

...
HPP Open, осминафиналАдриан Андреев – Матиа Белучи 7-5, 3-6, 7-6(2)Адриан
Коментари Харесай

Андреев е на 1/4-финал в Хелзинки след драматична победа


HPP Open, осминафинал

Адриан Андреев – Матиа Белучи 7-5, 3-6, 7-6(2)

Адриан Андреев продължи положителното си показване на Чалънджър шампионата в Хелзинки, класирайки се за четвъртфинал след триумф над международния №157 Матиа Белучи. Третата ни ракета бе подложен на съществено тестване, само че подвигна доста равнището в най-важния миг и по този метод стигна до сложна, на изцяло заслужена победа.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Раул Бранкачо (№190) или осмият подложен Йеле Зелс (№133).

Андреев записа единствено два аса против цели 18 на Белучи, само че направи по-малко двойни неточности (4-9). Българинът завоюва 70% от точките си на първи сервис (51/73) и осъществя три от десетте си шанса за пробив (30%), доакто неговият конкурент също реализира три брейка, само че от седем опита (43%).

След равностойното начало Белучи реализира първия пробив в мача и поведе с 4-2. Това обаче не обезвери Андреев, който редуцира пасива си, след което избави два брейкпойнта и възвърне равенството. Българинът продължи да господства, като реализира втори следващ пробив и стигна до сетбол. Той обаче бе пропуснат и Белучи изравни за 5-5. Андреев обаче отговори по допустимо най-хубавия метод и още веднъж проби сервиса на италианеца, след което завоюва безапелационно подаването си и надви със 7-5 в откриващия сет.

Българският тенисист можеше да се доблици доста до успеха, само че при 1-1 пропиля четири благоприятни условия за пробив. Белучи се възползва от съмненията в играта на Андреев и записа три следващи гейма на нула, натрупвайки задатък от 5-2. Това се оказа повратният миг в сета, защото италианецът запази тази разлика и изравни резултата в мача след 6-3.

Заключителният сет бе най-равностойният в дуела, като никой от съперниците не съумя да осъществя пробив. Андреев имаше три благоприятни условия да го стори – един път при 2-1 и още два пъти при 4-3, до момента в който Белучи стигна до брейкпойнт при 5-5. Това наложи изиграването на тайбрек, който стартира чудесно за Андреев. Българинът пласира няколко отлични форхенда, които му осигуриха стабилен задатък от 5-1. Белучи прекъсна серията му, само че това се оказа последният положителен миг за италианеца в мача и третата ни ракета победи със 7-5, 3-6, 7-6(2) след 2 часа и 51 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР