HP сряза за пореден път Xerox. В неделя съветът на

...
HP сряза за пореден път Xerox. В неделя съветът на
Коментари Харесай

HP за офертата на Xerox: Не ни трябват парите ви

HP сряза за следващ път Xerox. В неделя съветът на HP още веднъж отхвърли офертата за усвояване, а в писмо управлението се обърна към основния изпълнителен шеф на Xerox Джон Висентин с думите: " Сериозно, ние не се нуждаем от вас. "

Според HP предлагането на Xerox доста подценява цената на компанията, написа CNN.

" Смятаме, че е значимо да подчертаем, е че не сме подвластни от вероятно обединение с Xerox. От нападателните ви думи и дейности излиза наяве, че Xerox има намерение да форсира евентуално обединение при опортюнистични условия и без да даде съответна информация ", написа в писмото.

То е изпратено като отговор на последния опит на Висентин да тласне HP към приемането на офертата за 33,5 милиарда $, или 22 $ за акция. Това е повече от пазарната стойност на HP от близо 30 милиарда $.

Xerox създава главно огромни принтери и копирни машини, а по-голямата част от годишните ѝ доходи, които доближават $10 милиарда, са от отдаването чартърен и поддръжката на машините.

HP продава по-малки принтери и е измежду най-големите производители на компютри в света. Приходите ѝ през фискалната 2018 година възлизат на $58 милиарда, като компанията се прави оценка приблизително на 3 пъти по-голяма от HP.

HP " се роди " през 2015 година, откакто от Hewlett-Packard Co. бе отделена Hewlett Packard Enterprise Co., която продава сървъри и други услуги на корпоративни клиенти.

В началото на октомври HP заяви, има проект за реструктуриране, в границите на който ще бъдат съкратени 9 000 души, или 16% от общия брой на чиновниците. HP исторически продава принтерите си на загуба, като печели от продажбата на мастило. В последно време обаче приходите понижават, откакто клиентите започнаха да търсят по-достъпни други възможности.

Заради намаляващата роля на пазара, банкери считат, че компании като Xerox, HP и японската Canon Inc. би трябвало да се консолидират. В последните тримесечия придвижването на акциите на двете компании се разграничава доста. Акциите на Xerox нарастнаха с 84 % тази година с помощта на стратегия за понижаване на разноските и по-добър от упования доклад за третото тримесечие. В същото време пазарната капитализация на HP понижава с 10 % тази година.

Съветът на HP отхвърли този " неприятелски метод ", като акцентира, че Xerox имат обилни проблеми с бизнеса си - приходите на компанията са паднали с близо 10% през последната година.

Съветът на HP също по този начин съобщи, че е смутен от решението на Xerox да продаде своя дял в взаимно дружество с Fujifilm, добавяйки, че това ще остави " забележителна стратегическа дупка " в бизнеса на компанията.

" Имаме опасения по отношение на положението на софтуерните запаси в Xerox, научните проучвания и разработки, бъдещите продуктови стратегии, както и за доставките ", написаха шефовете на HP. Те прибавиха и че Xerox също по този начин занапред ще би трябвало да получи достъп до " най-бързо развиващия се пазар - Азия.

HP изненада вложителите, като набъбна по-бързо, в сравнение с мнозина смятаха за допустимо след раздялата си с HP Enterprise. Въпреки че HP към момента има огромен бизнес с компютри, все по-малко клиенти купуват техните принтер консумативи. Продажбата на мастило да вземем за пример от дълго време е измежду главните генератори за HP. Сега обаче клиентите съумяват елементарно да намерят снабдители на по-евтино мастило, което подкопава компанията.

Подобно на HP, Xerox също разчита на ролята на обречен на смърт бизнес за по-голямата част от продажбите и облагата си. Компанията продава и обслужва копирни машини и принтери най-вече за огромни корпорации. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР