HP контролира над 20% от продажбите в ЕМЕА през третото

...
HP контролира над 20% от продажбите в ЕМЕА през третото
Коментари Харесай

Пазарът на компютри в Европа се стабилизира

HP управлява над 20% от продажбите в ЕМЕА през третото тримесечие, следвана от Lenovo, сочи нов отчет на IDC

Засилените продажби на преносими компютри в Централна и Източна Европа имат забележителен принос за възстановяване на обстановката на районен съд пазара в района ЕМЕА

Промоционални акции и засилено търсене в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) стабилизираха пазара на лични компютри в района EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

През третото тримесечие на 2017 година доставките на десктоп районен съд, преносими компютри и работни станции в ЕМЕА възлизат на 17,7 млн. броя, което е единствено с 0,5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
още по тематиката
Корпоративният сегмент на пазара бележи растеж от 0,1%, вследствие на обновяването на техниката в фирмите и договорите в образованието. Доставките на потребителския пазар също са се нараснали, с помощта на решенията за игри и стратегиите за отстъпки в навечерието на празничния сезон.

Продажбите на преносими компютри в ЕМЕА са нарастнали с 0,3%, а в района ЦИЕ – с 5,6%. В същото време доставките на настолни районен съд падат с 3% в ЕМЕА, до момента в който в страните от ЦИЕ се усилват с 8%, вследствие на мощните продажби в бизнес сегмента.

IDC регистрира признаци на резистентен напредък и стабилизиране в продажбите на обичайни районен съд. Основен фактор за растеж на районния пазар са ноутбуците, защото клиенти все по-често избират мобилни решения. При десктопите като цяло се следи спад, само че растящият интерес към геймърски машини поддържа на равнище сегмента.

Стартът на новата образователна година също е оказал помощ за увеличение на продажбите на мобилни компютри. В допълнение, позитивната динамичност в Централна и Източна Европа в продължение на две тримесечия има забележителен принос за възстановяване на обстановката на районен съд пазара в ЕМЕА, който в последна сметка е превишил упованията, отбелязва IDC.

Лидер на пазара за компютри в ЕМЕА е американският производител HP с дял от 26% и 4,4-процентен растеж в продажбите през третото тримесечие. На второ място е Lenovo с пазарен дял 20,1%, следвана от Dell (10,9%), Asus (10,3%) и Acer (9,5%), сочат данните на IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР