HowLongToBeat, позовавайки се на потребителската база на IGN, обобщи 2023

...
HowLongToBeat, позовавайки се на потребителската база на IGN, обобщи 2023
Коментари Харесай

Кои са най-популярните геймърски платформи през 2023 г. – PS3 все още е в топ 5

HowLongToBeat, базирайки се на потребителската база на IGN, заключи 2023 година, назовавайки топ-10 в ненадейно трио от номинации. Една от тях се отнася до геймърските платформи (PlayStation 3 е ненадейно активна), а останалите две демонстрират игрите в не изключително удобна светлина.

Най-популярните геймърски платформи

Класираната преди всичко е PC – тази платформа не зависи от поколенията и като цяло е най-разпространената. Nintendo Switch е в едно потомство отдавна и непрекъснато отбелязва положителни продажби. Челната десетка се добавя от още по-портативната подпора Nintendo — 3DS.

Конзолите на Sony са показани в листата с четири генерации. Най-продаваната от тях в света е PS2 — тя е на осмо място. Но триото нови PS4, PS5 и PS3, си поделят от трето до пето място. Кризата с полупроводниците доста удължи живота на PS4, който към момента е настоящ (с изключение на няколко игри), макар че PS5 беше пуснат през 2020 година и стана обикновено наличен едвам през 2023 година

Игри, които бяха отсрочени за по-късно

Потребителите “някъде по-късно “ ще играят игрите в известни светове, най-много Baldur’s Gate 3, Legend of Zelda: Tears of the Kingdom и Hogwarts Legasy.

Най-изоставените игри през 2023 г

Игрите, които играчите стопираха да играят най-вече през 2023 година, са Redfall, Minecraft Legends и Forza Motorsport.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР