Хоум офис революцията изглежда вече е минало, след като даже

...
Хоум офис революцията изглежда вече е минало, след като даже
Коментари Харесай

Контрареволюция: И Zoom връщат служителите в офиса

Хоум офис революцията наподобява към този момент е минало, откакто дори Zoom - компанията, която се трансформира в синоним на работата от у дома, разгласи, че минава към хибриден модел и стартира последователно да връща чиновниците си във физическите си местоположения, оповестява Business Insider.

Контекст : Работата от разстояние стартира да се практикува всеобщо по време на пандемията. Изискванията за обществена отдалеченост направиха обичайния офис непрактично решение и милиони чиновници от най-различни сфери започнаха да организират срещи и да работят по общи планове виртуално.

Zoom оферират решения за телеконференции от преди COVID-19, само че в началото пазарът обхващаше най-вече мултинационални компании и стеснен кръг от сфери, в които не се изисква наличие в офиса. Заради хоум офиса обаче цената на акциите ѝ скочи шесторно... с цел да се срине след анулацията на противоепидемичните ограничения.
 Изпълнителният шеф на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на чиновници
Изпълнителният шеф на Zoom с 98% по-ниска заплата, след съкращения на чиновници

Компанията освобождава 1300 работни места или 15 на 100 от личния състав си

Много от клиентите на Zoom започнаха да връщат чиновниците си по офисите - в хибридна или в напълно присъствена форма.

Детайли : Живеещите наоколо до офисите на Zoom към този момент ще би трябвало най-малко 2 дни в седмицата да участват физически.

" Вярваме, че структурираният хибриден метод - чиновниците, живеещи покрай офис да бъдат на място два дни седмично, с цел да поддържат връзка с екипите си, е най-ефективен за Zoom. ", обявиха от компанията.
 Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?
Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Ще стартира ли компанията да губи милиарди долари с темпото, с което ги печелеше?

От друга страна : Проучване на Zoom демонстрира, че за 43% от чиновниците гъвкавите условия на работа не са екстра, а базово очакване и 70% биха сменили работното си място с такова, което им дава повече благоприятни условия в тази тенденция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР