Хоум Банк и Sk Fintech Hub (Центърът за експертиза и

...
Хоум Банк и Sk Fintech Hub (Центърът за експертиза и
Коментари Харесай

Над 500 руски програмисти взеха участие в съвместния хакатон на Хоум Банк и Сколково

Хоум Банк и Sk Fintech Hub (Центърът за експертиза и комерсиализация на технологиите във финансовия бранш в Сколково) обобщиха резултатите от състезанието за разработчици HomeHack. Определени бяха и спечелилите в хакатона. В събитието взеха присъединяване 502 програмисти от разнообразни райони на Русия. Най-активни бяха разработчиците от Москва – 38% от общия брой, Санкт Петербург – 16% и Екатеринбург – 4%.

Руските медии оповестяват, че всички участници са показали задълбочени знания в региона на работата с данни и настойчиво са се борили за успеха в надпреварата. Критериите за оценка на експертното жури са разнородни. Те включват цялост на решението, поднасяне на материала, убеденост при отговорите на въпросите, уместност и годност на самото решение.

Самият хакатон включва три категории, като първите три спечелилия от първата категория са получили следните награди:

1 място — 250 000 рубли ($2723); 2 място — 150 000 рубли ($1634); 3 място — 100 000 рубли ($1089)

Първата част на хакатона е отдадена на ефикасното ръководство на потребителската документи. Беше належащо да се предложи решение за внедряване на нова система за предпазване и обработка на данни, която да усъвършенства пространството и да подсигурява сигурността. Оценени бяха дизайнът на осведомителната система и потребителският интерфейс. Както и ръководството на метаинформацията, обезпечаването на достъп до документите, внедряването на механизми за одит за гарантиране на сигурността по време на миграцията на данни.

Във втория кръг участниците е трябвало да показват знанията и уменията си в региона на SQL и PL/SQL. В рамките на третия стадий дилемите са се оценявали автоматизирано. Фокусът е върху вярно решените задания и времето, належащо за тяхното осъществяване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР